tiistai 21. maaliskuuta 2023

Saksa

Aamulla heräsin hevosten ääneen kuuden jälkeen. Majataloa vastapäätä oli talli ja hevosia pilttuissa. Kavioista lähti kiva kalke, kun hevoset kävelivät asfaltilla. Kävin aamukävelyllä peltojen keskellä aamiaista odotellessani. Alpit näkyivät tänne saakka, mutta kuivuuden tilalle oli tullut vihreys ja vehreys. Kaunista oli täälläkin. Aamiainen oli maneesirakennuksessa ja läpinäkyvän pleksin läpi saimme seurata hevosten koulutusta. Kun aamiainen oli nautittu ja auto pakattu, oli lähdön hetki kello 9.40. Suuntana Berliini ja kilometrejä noin seitsemän sataa. Matkaan olimme varanneet aikaa seitsemän tuntia.

Ensimmäisen kahvipaussin pidimme McDonaldsilla noin klo 11.30. Lounas- ja tankkaispaikkana oli Bayreuth-niminen pikkukaupunki. Espanjalainen tomaattikeitto oli maukasta ja paikan omistaja oli mielissään suomalaisista asiakkaista. Vielä yksi kahvitauko ennen Berliiniä.

Saksan läpi oli aika tylsää ajaa. Paska maa, sanoisi Seppo Räty. Pian Alpit jäivät taakse ja maasto muuttui tasaiseksi peltomaisemaksi. Moottoriteitä ajaessa ei paljon muuta nähnyt tienpientareiden lisäksi kun rekkoja ja tuulimyllyjä. Ruuhkaan emme juuttuneet, matka sujui joutuisasti.

Berliiniin saavuimme 8,5 tuntia myöhemmin. Auto parkkeerattiin Friedrichshainiin. Pojat yöpyivät kaverinsa luona ja minä menin lähihostelliin. Hostellin pihassa on pala Berliinin muuria. Illalla vielä terassilla pieni olut ja ranskalaiset majoneesilla. Vähän iltakävelyä vilkkaalla ja ilmeisen trendikkäällä alueella ja ajoissa nukkumaan. Huomenna matka jatkuu aamulla puoli kasilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti