sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Brig/Verbania

Eilen oli aika jättää jäähyväiset Antonille ja Jeizinen'ille. Aurinko paistoi kuin ensimmäisenä päivänä - väliin sitten mahtuikin tuulta ja tuiskua. Ensimmäiset päivät olivat hieman ahdistavia. Vaikka olenkin suomalainen, sankka lumipyry ja kasaantuvat kinokset aiheuttivat huolta; onko tämä normaalia, pitäisikö huolestua, jäänkö tänne yksin saarroksiin? Kun lumentulo hellitti ja ihmiset tulivat ulos kodeistaan, pystyin taas hengittämään normaalisti. Auringon paiste sulatti lumet muutamassa päivässä ja taas päästiin kevään tunnelmaan.

Päätin viettää viimeisen yöni Sveitsissä Brig'in kaupungissa. Kaupunki on varmasti ihana, mutta oma väsymykseni esti nauttimasta viimeisestä päivästä. Kävin kävelyllä ja syömässä, illalla kävin brittipubissa yhdellä ja taisin olla nukkumassa jo yhdeksän aikoihin.

Tänään oli tarkoitus mennä junalla Italiaan Stresaan. En saanut ostettua lippua kun Domodossalaan saakka, sillä Italiassa on junalakko. No, kulkeehan bussit. Paitsi ettei Domodossalasta Stresaan, vaikka lähekkäin ovatkin. Otin siis bussin Verbaniaan ja päätin jäädä tänne yöksi, ennen kun matka jatkuu autoillen Suomeen.

Ylin kuva Brig'istä ja alun Verbaniasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti