maanantai 6. maaliskuuta 2023

Firenze, Italia

Firenze, Italia


Sunnuntai, lepopäivä. Täytyy välillä huolehtia itsestään, pitkällä reissulla se voi olla haastavaa. Nizzassa oli pyykkikone rikki ja samoin on täällä Firenzessä. Itsepalvelupesulan sijaan pesen pyykit käsin, ei niitä niin paljoa ole. Siivoan myös hieman, täällä on paljon tavaraa ja sotkua. Täytyy kuitenkin olla varovainen ettei astu asunnon omistajien varpaille. Mutta sen verran että itse viihdyn. Myös kissat vaativat vähän rapsutuksia. Joka päivä ei voi olla menossa, ei vaan jaksa. Täytyy pitää välillä kotipäiviä. Koska ulkona paistaa aurinko, lähden päiväkahville lähiaukiolle, Piazza San Jacopinolle. Kahvi ja kakkupala 2,50. 

Maanantai, vapaapäivä. Maanantaisin museot ovat yleensä kiinni, ihanaa, ei tarvitse miettiä mihin menisi vaan voi pitää vapaapäivän museoista. Ja kun on Firenzessä, tuntuu että niissä on pakko käydä. Mutta mutta, Palazzo Medici olikin auki. Siellä halusin käydä, sillä Medicin ökyrikkaalla pankkiirisuvulla on iso merkitys Firenzen historiassa. 

Kadulla kävellessäni olen törmännyt paikallisiin katutaiteilijoihin mm. Kraita 317:ta, jonka yksi teos on myös tässä asunnossa. 

Kraita317

Clet eli Clement Abraham

Exit/Enter

Karla Bru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti