lauantai 4. maaliskuuta 2023

Firenze

Firenze, Italia

En tiedä mistä alkaisin. Firenzen keskusta ja vanha kaupunki ovat aika pieniä ja kompakteja, mutta siellä on aivan valtavasti nähtävää! Kaikki on kävelyetäisyydellä ja kapeita kujia on kiva kävellä. Vielä ei ole paljoa turisteja, mutta koululaisryhmiä sitäkin enemmän. 

Piazza Del Duomoa ei voi olla huomaamatta. Tuomiokirkko on yksi maailman suurimpia ja upeimpia. Sinne oli ilmainen sisäänpääsy, eikä kovin pitkä jono. Kirkon torniin pääsee kiipeämään 463 rappusta ja ihailemaan kaupungin siluettia. Jätin väliin.


Piazza della Signoria on ehkä Firenzen keskeisin aukio. Siellä pönöttää mm. maailmankuulu  Michelangelon Davidin patsas. Tosin tämän on kopio, aito on parin korttelin päässä Accademia Gelleryssä, jota pääsee ihailemaan 16 euron sisäänpääsymaksulla. Alkujaan Davidin patsas on ollut tällä paikalla.

Kuvassa on Fontana del Nettuno ja keskellä patsastelee Herttua Duke.

Arno-joen yli menee useita siltoja, kuuluisin niistä on keskiajalta oleva Ponte Vecchion silta. Se on Euroopan vanhin kivisilta, rakennettua vuonna 1333. Alkujaan maanviljelijöiden kauppapaikka on nykyisin kultakauppiaitten valtaama. 

Rantaa reunustaa Vasari Corridor-niminen käytävä. Sen viereisellä kadulla on kahviloita ja ravintoloita. Tänään ensimmäistä päivää aurinko paistaa lämpimästi ja terassilla tarkenee juoda päiväkahvit.


Italiasta saa varmasti maailman parasta jäätelöä! Makuja löytyy joka lähtöön, uutuusmakuna energiajuomajäätelö.

Myös nahkatuotteita ja -kauppoja on joka kulmalla. Hinnat ovat kohtuullisia, mutta kaikilla on samat, ehkä vähän tylsät, mallit.


Kävelin sillan yli ja lähdin kävelemään kotiin päin. Kävelin valtavan renessanssipalatsin Palazzo Pittin ohi, joka toimii nykyään museona. Jatkoin matkaa Bellosguardon kaupunginosaan, jossa oli menossa paikallisten tuottajien luomumarkkinat. Hetken istuin puistonpenkillä ja fiilistelin paikallista menoa, joka tuntui ihanan rauhalliselta keskustan vilskeen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti