sunnuntai 24. joulukuuta 2023

Mount Maunganui, Uusi-Seelanti


Aamulla lähdin merenrannalle, Mount Maunganui'hin. Heti kun pääsin autoon, alkoi satamaan vettä. Suurimman osan 90 kilometrin matkasta satoi ja rankasti. Vettä lainehti tiellä ja näkyvyys oli ajoittain huono. Myös joululiikennettä taisi olla, vaikka täällä ei mitään pahempia ruuhkia ole. Kadutti että lähdin, ajaminen oli stressaavaa. Mutta kun pääsin perille, sade lakkasi ja aurinko pilkisti pilvien raosta. 

Ensimmäiseksi keskustaan kahville ja paninille. Oli mukavaa istua terassilla, rauhoittua ja katsella ihmisiä. Kaupoissa oli jo alennusmyynnit alkaneet, jouluaattona, ja ihmiset kulkivat ostoskassiensa kanssa. Yritin etsiä parkkipaikkaa ostarilta, ei mitään toivoa. Kaikki paikat olivat täynnä ja autoja jonoksi asti odottamassa vapautuvia paikkoja. Ilmeisesti oli ruokaostosten aika, joulua kun vietetään täällä joulupäivänä.

Kaupungin vieressä kohoaa pikkuruinen Mauao-vuori. Oikeastaan se on uinuvan tulivuoren huippu mutta vuoreksi paikalliset sitä kutsuvat. Korkeutta sillä on vaivaset 232 mmpy. Sen ympäri kulki Te Ara Tūtanga, noin kolmen kilometrin pituinen polku, ei kun reippailemaan. Ilma oli kostea ja kuuma. Lämmintä arviolta 26°C. Mutta kiva oli kävellä rannan tuntumassa, kaikkialla oli kaunista.

Vielä fiilistelyä kaupungissa ja vähän uimarannalla kävelyä, varpaat hiekkaan ja Tyyneenmereen upottaen. Kun on aika lähteä takaisin kotiin, alkaa taas satamaan. Loistava ajoitus. Onneksi kotimatkalla vettä sataa vain vähän, eikä liikennettä enää iltapäivällä ole riesaksi asti.

Illalla vielä paikalliseen, Te Arohaan The Duck and Cover'iin, keikalle. Kun pikkukaupungissa jotain tapahtuu, se täytyy käydä tsekkaamassa. Keikka alkoi jo neljältä iltapäivällä, saavun paikalle kuudelta. Viivyn puolisen tuntia, vaikka tunnelma pubissa on katossa. Duo, joka esiintyy, on paikallinen ja ehkä huonoin kuulemani koskaan. Juttelen muutaman paikallisen kanssa. Ihmetystä ei herätä se, että olen Suomesta. Ihmetystä herättää se, että asun pari viikkoa Waihoun kylässä - keskellä ei mitään. Siitäkös naurua riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti