sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Schaan, Lichtenstein 


Halusin nähdä maan, jossa ei ole mitään nähtävää. Lichtenstein. Etsin alunperin kyytiä Strasbourgista Zürichiin ja löysin Guilleaumen, jonka määränpää oli Buchs, jonne hän matkasi Lichtensteinin läpi. Varasin siis hotellin Scheenistä, joka on Lichtensteinin  suurin kaupunki. Asukkaita siellä on 5 748. Toiseksi suurin kaupunki ja pääkaupunki Vaduz, sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Schaanista. Ja asukkaita siellä on 5 342.

Ihan hullu fiilis, aivan kuin olisi saapunut Polvijärvelle - tosin täällä taitaa olla muutama Porsche enemmän. Lichtensteinissa on kuulemma eniten autoja per asukas koko maailmassa. Mutta sunnuntai-ilta on todella rauhallinen, vain muutama satunnainen kulkija. Ilta-aurinko valaisee upeasti lumihuippuiset vuoret. Täälläkin sää on yllättänyt ja heinäkuussa on vuorilla satanut lunta. Sitä ei kuulemma tapahdu usein.

Hotellini on kuin suoraan Psykosta. Se sijaitsee rinteessä, hieman kylänraitilta vuorille päin. Ovi on lukossa ja pitkään soitettuani ovikelloa, mies tulee avaamaan, tivattuaan ensin nimeäni. Hotelli näyttää aivan aavemaiselta; valot ovat pois päältä, huonekalut on kasattu nurkkaan, eikä ketään näy missään. Mies ojentaa minulle kirjekuoren ja sanoo, että kaikki ohjeet on siinä ja huoneeni löytyy toisesta kerroksesta. Sitten hän vaan häipyy. Kuljen yksin hiljaisia käytäviä huoneeseen, joka on parhaat päivänsä nähnyt aikapäiviä sitten. Mutta ei se mitään, siistiltä näyttää ja parvekkeeltani on huikaiseva näkymä vuorille.

 Nyt kylälle illalliselle ja huomenna katsomaan "ei mitään".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti