lauantai 9. heinäkuuta 2016

Leuven, Belgia


Leuvenin pikkukaupunki sijaitsee Brysselin kupeessa, noin puolen tunnin junamatkan päässä. Leuven on merkittävä yliopistokaupunki, siellä sijaitsee vanhin vielä toiminnassa oleva katolinen yliopisto. Myös suurin panimo, Stella Artois, sijaitsee Leuvenissa. Olisin halunnut vierailla siellä, mutta viikolla panimo on avoinna vain ryhmille, joten tyydyin maistelemaan olutta yhdellä Leuvenin pubeista. Keskiaikainen kaupunki vaikuttaa hyvin siistiltä, rauhalliselta ja hyvin toimeentulevalta. 

M museo oli aivan loistava. 2009 perustettu museo on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen. Se koostuu kahdesta vanhasta osasta ja kahdesta uudesta osasta, jotka on yhdistetty toisiinsa lasikäytävillä. Ja rakennusten keskelle jää viehättävä sisäpiha. Kahvila on rakennettu uudisrakennuksen katolle, josta ylläoleva kuvakin on otettu. Ympäristö soveltuu hienosti sekä keskiaikaisen että nykytaiteen esittelyyn. Esillä oli mm. suomalaisen Salla Tykän videoita. Oli aika yllättävää kuulla käytävällä suomen kieltä ja nähdä hämärässä huoneessa videolla suomalaista maisemaa ja niin suomalaisen oloisia ihmisiä. Nuo kivenmurikat ovat osa  itävaltalaisen Aglaia Kondradin näyttelyä, joka käsittelee kaupunkien muodonmuutosta aikojen saatossa. 

Matkailuinfosta sain kartan, johon oli merkattu katutaidereitti. Reitti kulki kaupungin puistossa, mutta löysin vain osan taideteoksista, jotka oli maalattu sähkökaappeihin. Harmi. Puiston laidalta löytyi ihana kasvisravintola, Lukemieke, josta sai aivan ihanan herkullista lounasta! Erikoisuutena oli, että asiakkat itse kävivät täyttämässä vesikannunsa puutarhassa, kasteluletkun hanasta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti