tiistai 26. heinäkuuta 2016

Lyon, Ranska


Alan olla eteläeurooppalaisessa rytmissä. Herään aamulla myöhään ja lähden liikenteeseen kymmenen jälkeen. Pitkään en jaksa ulkona kuumuudessa olla, vaan hakeudun sisätiloihin ja ulkonakin kuljen varjon puolella. Tällaiset hellepäivät ovat omiaan museovierailuihin, ja ostoskeskuksissa voi käydä vilvoittelemassa. Iltapäivisin vietän siestaa, käyn suihkussa ja otan rauhallisesti. Lähden uudelleen ulos illalla yhdeksän jälkeen, kun aurinko on laskenut ja ilma vähän viilentynyt. Muutkin tuntuvat tulevan esiin koloistaan illan tullen. Päivällä tunnelma kaupungissa on laiska ja hidas, illalla ihmiset alkavat liikkua ja virkistäytyä.

Lyon on kaunis ja monipuolinen kaupunki. Kaupungin läpi virtaa joki ja se yli menee paljon siltoja. Silmämääräisesti joka toinen silta on autoille ja joka toinen silta on kävelysilta. Kaupungissa on paljon kukkuloita ja rappusia, hengästyttää ja hikoiluttaa. Mutta onneksi kuppiloita löytyy joka kulmasta ja hinnat ovat kohtuullisia keskustan ja vanhan kaupungin ulkopuolella. Kaupungissa on vanhaa ja uutta, matalaa ja korkeaa. Lyon on inhimillisen kokoinen ja helposti hallittavissa. Julkinen liikenne toimii niin maan alla, päällä kuin ilmassakin. Fourviéren kukkulalle pääsee köysiratajunalla. Tosin täällä on välillä ruuhkaista, vaikka nyt onkin lomakausi ja monet kaupunkilaiset ovat matkanneet maalle.

Illalla eksyin salsabileisiin. Olin päivällä kävellyt pienen aukion läpi, jonka ympärillä oli muutama pieni kotoisan oloinen ravintola. Päätin siis lähteä sinne illalliselle. Jo muutaman korttelin päähän kantautui salsan rytmit ja ihmisiä valui paikalle runsain joukoin. Patsaalla oli kuubalaisen näköinen orkesteri soittamassa puolilivenä musiikkia. Osa musiikista tuli nauhalta, mutta lyömäsoittimet raikasivat livenä. Tunnelma oli huumaava; ihmiset tanssivat, jokainen tyylillään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti