keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Bryssel, Belgia ------> Köln, Saksa



Treffasin Cadyn Brysselin rautatieaseman lähellä sijaitsevan hotelli Ibiksen pääsisäänkäynnin edessä. En edes tiennyt, onko Cady tyttö vai poika. Sen tiesin, että hänellä on harmaa Audi A4 ja hänen kyydissään pääsisin Brysselistä Kölniin kahdeksallatoista eurolla. Matkaseuraksemme saimme vielä sveitsiläisen Nathalien ja afrikkalaistaustaiset sisarukset, joiden nimet menivät minulta ohi. Kolmekymppinen Cady oli lähtöisin Tunisiasta - ja siis mies.

Bongasimme toisemme blablacar.com -sivustolta, jossa reissaajat ja autoilijat voivat kohdata toisensa. Kuljettaja kertoo määränpään, reitin, matka-ajankohdan ja määrittelee itse kyydin hinnan. Matka varataan ja maksetaan sivuston kautta. Sitten vaan viestitellään ja varmistetaan, että olemme oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Kätevää, sosiaalista, ekologista  ja ekonomista.

Kuten muuallakin sosiaalisessa mediassa, sana kiirii myös blablacar´ssa nopeasti. Kaikki voivat arvioida ja pisteyttää toisensa, eikä armoa aina tunneta. Yleensä arviot ovat lyhyitä ja kohteliaita, mutta Cadyn kohdalla oli pari negatiivista kommenttia. Mietin hetken, hyppäänkö hänen kyytiinsä vai en, mutta määränpää ja ajankohta olivat niin sopivat. Häntä moitittiin mm. itsekkyydestä musiikin valinnan ja volyymin suhteen, pissataukojen päättämisestä, kovaan ääneen puhelimeen puhumisesta.... Aina ei oikein tiedä, onko palautteenantaja hemmoteltu nipottaja vai kritiikin kohde todellakin hankala. Ainakin meidän matkalla äänestettiin mitä radiokanavaa kuunnellaan ja Cady kysyi meiltä taukojen tarpeesta. Puhelimeenkin hän puhui hillitysti. Ehkä hän oli ottanut opikseen saamastaan palautteesta.

Cady jätti meidät Kölnin rautatieaseman kupeeseen. Ensinäkymä kaupungista oli  V A L T A V A  katedraali; hyvä kun kuvaan mahtui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti