maanantai 25. heinäkuuta 2016

Lyon, Ranska 

 

"Loma on loppu. Lasketaan lapset ja lähdetään kotiin." Näin sanoi Laurent ilmoituksessaan. Matkasimme vanhalla 9-paikkaisella volkkarilla Genevestä Lyoniin. Pakussa ei ollut ilmastointia, joten ajoimme kuumuudessa ikkunat auki. Tuntui todella kuin olisimme lomamatkalla perheen kanssa; kuusikymppiset Laurent ja hänen tuleva vaimonsa huolehtivat että meillä kaikilla (meitä oli yhteensä kuusi matkaajaa) oli hyvä olla. He tarjosivat meille juomia ja ruokaa, ja pitivät huolen vessatauoista. Jälleen kerran pääsin mukavasti ja turvallisesti perille.

Luulin majoittuneeni vanhaan kaupunkiin kunnes tulin vanhaan kaupunkiin. Hotellini sijaitseekin keskustassa, mutta suomalaisesta perspektiivistä keskusta näytti vanhalta - kuten kaikki yli sata vuotta vanha. Lyon on miljoonakaupunki ja keskustan ulkopuolella leviää valtavat lähiöt. Suurin rakennuskompleksi jonka näin ja jonka olen koskaan nähnyt, on kuin Kiinan muuri; näkyy varmaan avaruuteen asti.

Kävin vaihtamassa loput Sveitsin frangit euroiksi. Rahanvaihtopaikassa näkyi kaikki mahdolliset valuutat ja kurssit, myös Suomen markan kurssi. Tuli kyllä vähän hämmentynyt ja epäluottavainen olo; onkohan vaihtokurssit ihan ajan tasalla? Markan kurssi suhteessa euroon oli 5,954.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti