Newtown, Sydney
Oikeastaan Newtownin kierros alkoi Chippendalesta, White Rabbit - galleriasta. Hieno galleria ja hienosti rakennettu näyttely. Ja myös hienoja näyttelyitä. Esillä oli kiinalaisten taiteilijoiden töitä. Täällä museoihin on ilmainen sisäänpääsy ja museoita on paljon! Joskus saattaa olla museon yhteen näyttelyyn pääsymaksu - ihan kohtuullista. Olen niin tottunut eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen kuvastoon, että täällä kaikki näyttelyt tuntuvat uusilta ja mielenkiintoisilta. Esillä on australialaisen taiteen lisäksi paljon aasialaista ja Oseanian alueen taidetta. Virkistävää.
Sää suosi näyttely/shoppailu/kahvittelukierrostamme Newtownissa. Lämpöä oli parikymmentä astetta ja välillä aurinko pilkisti poutapilvien lomasta. Kotimatkalla alkuillasta ripeksi vähän vettä. Newtownin kaupunginosassa on rento meininki. Arkkitehtuuri on samanlaista kuin kaikkialla muuallakin; kaksikerroksisia terassitaloja - matalaa ja moni-ilmeistä. King street -katu on pääkatu ja kadun varrella on kymmeniä pieniä ravintoloita, mutta kahviloita ei nimeksikään. Ja thailounaan jälkeen piti kytätä kelloa, että ehditään päiväkahville ennen kello kolmea, jolloin täällä Sydneyssä kahvilat sulkeutuvat.
Alueella on ravintoloiden lisäksi kirjakauppoja, muutamia kirppareita, katutaidetta ja pikkuputiikkeja. Mielenkiintoisia putiikkeja olivat mm. paikallisen suunnittelijan, Ruth Taten, liike (alla toinen kuva). The Social Outfit (kolmas kuva) tukee maahanmuuttajanaisia antamalla heille mahdollisuuden työskennellä ja kotiutua koruja, laukkuja, vaatteita yms. valmistaen. Melbournen ja Sydneyn välillä tuntuu olevan kisa, kumpi kaupunki on coolimpi. Alpha 60 tuo tuulahduksen Melbournea Sydneyyn. Ei paha, kasvavalla mielenkiinnolla odotan Melbournen kissanhoitokeikkaa. Toiseksi alimpana olevassa kuvassa aivan superihana ja viehättävä That Retro Piece-liike, jossa oli myynnissä lähinnä eurooppalaisia lasi- ja keramiikka-astioita. Olipa hyllyssä tuttua Iittalaa ja Arabiaa mm. maitokannuja -50-luvulta.
Bussille suuntasimme yliopiston kampuksen läpi. Aivan kuin se olisi pudotettu suoraan Iso-Britanniasta, opiskelijoita lukuunottamatta. Suuri osa opiskelijoista taitaa tulla Kiinasta. Kampuksen kupeessa oli vielä yksi museo, Chau Chalk Wing -museo. Nopea piipahdus kstsomaan papuauusiguinealaisten Ömie-heimoon kuuluvien taiteilijoiden parkkiteoksia. Sitten bussilla kotiin sadetta suojaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti