Strasbourg, Ranska
Auroren suosituksesta kävin juustobaarissa maistelemassa paikallisia juustoja viinin kera. Hän suositteli kahta paikkaa; La Cloche a Fromage ja L´Èpicier Grand Cru. Valitsin halvemman paikan, mikä taisi olla virhe. Kalliimmassa, la Cloche a Fromage'ssa olisi jokaisen juuston kanssa nautittu eri viiniä, mutta Grand Crussa mentiin koko paletti läpi yhdellä viinillä. Juustoja oli kuusi erilaista, neljä lehmänmaidosta ja kaksi vuohenmaidosta valmistettua. Juustot olivat aika kesyjä, olisin toivonut vähän enemmän makueroja niitten välille. Ja vahvan makuinen juusto puuttui lautaselta kokonaan. Lisukkeina oli leipää ja salaattia, lautaselta löytyi myös marjoja, hedelmiä, pähkinää ja hilloa. Juustomaistelun jälkeen pääsin vierailemaan juustohuoneessa, jossa oli mm. wasabi-, yrtti- ja tryffelijuustoja. Sekä monenmoisia sinihomejuustoja. Oli mielenkiintoista kuunnella juustomestarin innostunutta kerrontaa juustoista ja niitten valmistuksesta.
Aurore, jonka kyydissä siis tulin Kölnistä Strasbourgiin, oli vieraillut Suomessa - Joensuussa! Ei edes Helsingissä, vaan vain Joensuussa. Hänen ystävänsä oli ollut vaihdossa ja opiskellut Joensuun yliopistossa metsätieteitä. Aurore muisteli, kuinka huhtikuussa, kun oli ensimmäinen aurinkoinen päivä ja lämpöä 13 astetta, ihmiset kulkivat kaduilla shortseissa. Ihmetystä herätti myös d-vitamiinin tarve talvisin ja rajoitus kalojen syönnissä. Ja olut: sekä tuopit että hinnat olivat valtavia. Moneen kertaan olen matkan varrella tuumannut, kuinka pieni maailma todella on. Aina löytyy vieraan ihmisen kanssa jokin yhdistävä tekijä. Enkä olisi uskonut, että se on jälleen Joensuu.
Auroren suosituksesta kävin juustobaarissa maistelemassa paikallisia juustoja viinin kera. Hän suositteli kahta paikkaa; La Cloche a Fromage ja L´Èpicier Grand Cru. Valitsin halvemman paikan, mikä taisi olla virhe. Kalliimmassa, la Cloche a Fromage'ssa olisi jokaisen juuston kanssa nautittu eri viiniä, mutta Grand Crussa mentiin koko paletti läpi yhdellä viinillä. Juustoja oli kuusi erilaista, neljä lehmänmaidosta ja kaksi vuohenmaidosta valmistettua. Juustot olivat aika kesyjä, olisin toivonut vähän enemmän makueroja niitten välille. Ja vahvan makuinen juusto puuttui lautaselta kokonaan. Lisukkeina oli leipää ja salaattia, lautaselta löytyi myös marjoja, hedelmiä, pähkinää ja hilloa. Juustomaistelun jälkeen pääsin vierailemaan juustohuoneessa, jossa oli mm. wasabi-, yrtti- ja tryffelijuustoja. Sekä monenmoisia sinihomejuustoja. Oli mielenkiintoista kuunnella juustomestarin innostunutta kerrontaa juustoista ja niitten valmistuksesta.
Aurore, jonka kyydissä siis tulin Kölnistä Strasbourgiin, oli vieraillut Suomessa - Joensuussa! Ei edes Helsingissä, vaan vain Joensuussa. Hänen ystävänsä oli ollut vaihdossa ja opiskellut Joensuun yliopistossa metsätieteitä. Aurore muisteli, kuinka huhtikuussa, kun oli ensimmäinen aurinkoinen päivä ja lämpöä 13 astetta, ihmiset kulkivat kaduilla shortseissa. Ihmetystä herätti myös d-vitamiinin tarve talvisin ja rajoitus kalojen syönnissä. Ja olut: sekä tuopit että hinnat olivat valtavia. Moneen kertaan olen matkan varrella tuumannut, kuinka pieni maailma todella on. Aina löytyy vieraan ihmisen kanssa jokin yhdistävä tekijä. Enkä olisi uskonut, että se on jälleen Joensuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti