keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kuala Lumpur, Malesia


Katukeittiössä on mistä valita. Pari kertaa maistoin kalaruokaa, mutta suomalaisittain ne olivat ylikypsiä, kuivia ja mauttomia. Malesialaisessa keittiössä ei käytetä suolaa, mutta sokeria sitäkin enemmän. Ja lisukkeena riisiä tai nuudeleita. Kasviksia oli tarjolla aika niukasti.


 Lounasaikaan katukuvaan ilmestyivät auton lavalta tai takakontista myytävät lounasruuat.


Tämä kokki oli erittäin ylpeä ravintolastaan ja ruuistaan. Eikä suotta, hyvää oli. Kertaakaan en ole reissussa sairastunut ruuasta.


 Perusmättöä malesialaisittain: tofua ja nuudeleita.


 Banaaninlehdessä kypsytettyä riisiä sipulisilpun ja kananmunan kera. Maistui riisipuurolle.


Katukeittiöiden liepeillä parveli kulkukissoja, joilla geneettisenä mutaationa häntä on lyhentynyt ja hännänpää typistynyt kippuraksi.


Meidän talon vartijat olivat nepaleja, siivoojat filippiiniläisiä, tarjoilijat bangladesiläisiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti