lauantai 16. syyskuuta 2017

Seattle, Washington, Yhdysvallat

 


Greenlake

 

Greenlaken asuinalue on erittäin viehättävä, rauhallinen ja viihtyisä. Matkaa keskustaan täältä tulee noin kahdeksan kilometriä ja busseja kulkee kymmenen minuutin välein. Bussilippu maksaa 2,50 dollaria ja on voimassa 2,5 tuntia. Greenlakesta on tullut erittäin suosittu asuinalue. Isäntäparini osti täältä talon vuonna -87 ja silloin asuntojen hinnat olivat vielä maltilliset. Tänään heillä ei olisi enää varaa ostaa taloa täältä, hinnat ovat nousseet räjähdysmäisesti.

Alueen maamerkki on Green Laken järvi, jolle tulee ympärysmittaa reilut kolme kilometriä. Ja ainoa oikea kävelysuunta on myötäpäivään - sanovat paikalliset. Järven ympäristössä on puistoalueita, tennis-, koripallo-, jalkapallo- yms. kenttiä, uimaranta ja uimahalli. Rannalta voi vuokrata polkuveneitä, kanootteja tai suppailulautoja. Vedenpinta on ennätyksellisen alhaalla, vettähän täällä ei ole satanut kahteen kuukauteen. Huomiseksi on luvattu sadetta, toivottavasti ennuste pitää paikkansa.

Greenlakessa on paljon kahviloita, ravintoloita ja kalliita ruokakauppoja. Halvat marketit löytyvät kaupungin laitamilta ja minimarketeista saa vain kaljaa sipsejä. Mutta ne kalliit ruokakaupat ovat kyllä ihania! Pelkkää luomua ja paljon lähiruokaa ja pienten tuottajien erikoisuuksia. Hinnat tosin hirvittävät budjettimatkailijaa, mutta onneksi isäntäpari täytti jääkaapin kaupan tuotteilla ennen lähtöään.

Kissat, Tony ja Voula, ovat suht helppoja ja ihmisrakkaita. Ne alkavat olla jo vanhuksia ja nukkuvat enimmän osan päivää. Tony inhoaa päivittäisten pillereitten ottamista ja tunnnen itseni pahikseksi kun viekkaudella yritän niitä sille syöttää. Voulalla on geneettinen hammasongelma ja sen hampaita pitää "pestä" parin päivän välein. Sekin inhoaa operaatiota ja joudun laittamaan kaikki suostuttelutaitoni peliin onnistuaksen hampaittenpesussa.






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti