lauantai 16. syyskuuta 2017

Seattle, Washington, Yhdysvallat

 

Capitol Hill 

 

Capitol Hill on eloisa, värikäs, suvaitsevainen ja boheemi kaupunginosa - Seattlen LGBTQ-elämän keskus. Täällä suojatietkin on maalattu sateenkaaren värein. Täältä löytyy kirjasto, The Gay City Library, joka on keskittynyt  LGBTQ eli seksuaalivähemmistöjä käsitteleviin teoksiin. Kirjastossa on mm. lesbojen lukupiiri ja mahdollisuus ilmaiseen hiv-testiin.

Alueen suurin puisto on Volunteer Park. Siellä on vanha vesitorni, josta on upeat maisemat kaupungin yli. Tänään sää tosin on taas sumuinen ja savuinen, täälläkin on metsäpaloja lähistöllä. Seattle Asian Art Museum sijaitsee puistossa hienossa art deco -rakennuksessa, joka on osittain remontissa. Alakerran galleria oli avoinna ja siellä oli näyttelyjä ja useita työpajoja lapsille. Ulkona esiintyi mahtava taikorummutuksen ryhmä. Taiko on perinteinen japanilainen rumpu, joka on kaiverrettu kokonaisesta puunrungosta ja kalvona käytetään lehmännahkaa. Rummutus on suorastaan maagista ja ihmiset istuvat hiljaa portailla ja nurmikolla kuuntelemassa ja katsomassa esitystä.


Broadwayllä sijaitsee Seattlen oman pojan, Jimi Hendrixin patsas. Patsaan, jossa Hendrix poseeraa rokkistaran tyyliin,  on valmistanut paikallinen taiteilija Daryl Smith. Myös Kurt Cobain on kotoisin Seattlesta, jossa hän asui myös viimeisinä vuosinaan. Kuuluisin seattlelainen on varmaankin Bill Gates. Hänen perustamansa Microsoftin pääkonttori on edelleenkin täällä.




 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti