torstai 14. syyskuuta 2017

Seattle, Washington, Yhdysvallat

 


Ihanaa, sain läppärini huollosta ja onneksi vika ei ollutkaan läppärissä vaan laturin johdossa. Uudelle johdonpätkälle tuli hintaa 3,25 dollaria - ei paha. Nyt pääsee taas vaivatta päivittämään blogia ja seuraamaan netin kautta mm. Suomen uutisia. 

Yllä oleva kuva on otettu Columbia Centeristä, joka on Seattlen ja koko Washingtonin osavaltion korkein rakennus. Korkeutta pilvenpiirtäjällä on 295 metriä ja kerroksia on 76. Yleisö pääsee vajaan kymmenen dollarin pääsymaksulla 73:nteen kerrokseen, josta on 360 asteen näköala yli kaupungin. Kuvassa ylhäällä oikealla näkyy Space Needle -torni (184 m korkea) ja kaukana siintää Olympicin vuoristo.


Seattle Central Library eli Seattlen keskuskirjasto on arkkitehtoonisesti erittäin mielenkiintoinen rakennus. Sen lasi- ja teräsrakenteet saavat aikaan leijuvan vaikutelman rakennuksen eri kerroksissa. Kirjaston erikoisuus on ns. kirjaspiraali, johon on koottu kaikki tietokirjat katkeamattomaan, kolmen kerroksen mittaiseen spiraalin muotoiseen riviin. Kirjoja siellä on kaikkiaan yli 1,5 miljoonaa ja tietokoneita yleisön käytössä 400 kappaletta. Kirjaston rakentamisen kokonaiskustannukset olivat vajaat 200 miljoonaa dollaria, josta Bill Gatesin lahjoitus oli 20 miljoonaa dollaria.
 

Ruokaostoksilla kävin Chinatownissa eli kiinalaiskaupunginosassa. Vieressä oli myös japanilainen kaupunginosa ja tuntui kuin olisin astunut Aasiaan. Sekä ihmiset että liikkeet muuttuivat kiinalaisiksi; löytyypä alueelta myös Seattlen kiinalainen postitoimisto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti