tiistai 26. syyskuuta 2017

La Conner, Washington, Yhdysvallat

 



Hyppäsimme aamulla autoon Connien kanssa ja hurautimme pohjoiseen, La Connerin pkkukaupunkiin. Kaupunki on äänestetty moneen kertaan romanttisimmaksi viikonloppuviettopaikaksi Washingtonin osavaltiossa, eikä suotta; La Conner on romanttinen, söpö, pittoreski pikkukaupunki. Kokoonsa nähden (asukkaita himpun alle 1 000 henkeä) siellä on käsittämättömän paljon ravintoloita, gallerioita ja pikkuputiikkeja. Viikolla siellä on rauhallista, vain muutama kulkija lisäksemme, mutta viikonloppuisin kaupunki on täynnä vierailijoita.

Alkujaan kaupungin nimi on ollut Swinomish ja se on ollut swinomish-intiaanien asuin- ja kalastusaluetta. Valkoisen miehen tultua kaupunkiin, nimi muutui La Conneriksi, paikallisen kauppiaan vaimon mukaan. Nykyään väestöstä swinomish-intiaaneja on reilut 5%. Kaikkiaan Yhdysvalloissa on kolme miljoonaa intiaania -tai oikeammin alkuperäisasukasta - ja eri heimoja on tunnustettu 562.

La Connerin maamerkki on Sateenkaarisilta. Se toisessa päässä on swinomish-reservaatti ja toisessa päässä Volunteer Park niminen puisto, jossa kävimme ulkoilemassa. Kaupungissa on monia mielenkiintoisia kauppoja ja suosikkituotteeni oli saippua, tai oikeastaan saippuakääreet, jotka ovat alimmassa kuvassa. Kääreen kuvat kertovat selkeästi, onko kyseessä vuohen- vain lehmänmaitoon tehty saippua ja onko se mahdollisesti tuoksutettu sitruunalla vai laventelilla.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti