lauantai 2. syyskuuta 2017

Portland, Oregon, Yhdysvallat

 

  

Chinatown eli kiinalainen kaupunginosa


Portlandiin Chinatown on kyllä surkein chinatown, jonka olen koskaan nähnyt. Kolkko, ruma, likainen ja jotenkin levällään. Siellä on enemmän muita kuin kiinalaisia ravintoloita ja kiinavaikutteet näkyvät vain muutamissa kiinaksi kirjoitetuissa kadunnimissä. Niin mitäänsanomaton, etten oiken osaa kirjoittaakaan siitä mitään.

Saturday market, Old town


Samalla suunnalla, vanhassa kaupungissa on viikonloppuisin - siis sekä lauantaina että sunnuntaina - lauantaimarkkinat. Tarkoitus oli käydä kävelemässä ja syödä lounasta siellä. Mikään ei kuitenkaan miellyttänyt kuumana päivänä, lämpötila on tänään 35 C astetta. Markkinapaikka on Willamette-joen (lausutaan "will-AAAH-met") rannalla. Joen yli menee Portlandin alueella kaksitoista siltaa, kaikki erinäköisiä ja eri ajankohtaan rakennettuja. Mm. Hawthornen silta on Yhdysvaltojen vanhin edelleenkin toimiva nostosilta.

Division


Päätän lähteä kotiinpäin ja käydä lounaalla Division -kadun (suom. Jako ) varrella sijaitsevalla ruokarekka-alueella. Division on 18 kilometriä pitkä katu, jota pitkin kuljen kotoa keskustaan. Kaupunki on jaettu neljään osaan ilmansuuntien mukaan: NE = koillinen, SE = kaakko, SW = lounas ja NW = luode. Etelä-pohjoissuunnassa kulkeva katu on avenue ja itä-länsisuunnassa kulkeva katu on street. Minä esimerkiksi asun SE 61st Streetillä eli Portlandin kaakoisosassa, itä-länsisuunnassa kulkevalla kadulla, joka on 61 kadunväliä keskustasta. Helppoa.  
 
Ruokarekkoja on Portlandissa paljon, keskustassakin on kolme korttelin kokoista aluetta, joissa kussakin on kymmeniä ruokarekkoja. Kaikenlaista ruokaa on tarjolla, tosin ruoka on pikaruokatyyppistä ja terveellistä vaihtoehtoa on vaikea löytää. Onneksi Divisionilta löytyi mieluinen ruoka, bowl tummalla riisillä, raaoilla kasvisuikaleilla höystettynä ja päälle vielä vahvaa chili-kookoskastiketta. Ja tietenkin annos tarjotaan kertakäyttöastioista.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti