maanantai 4. syyskuuta 2017

Portland, Oregon, Yhdysvallat

 

 

Shoppailua Oregonissa

 

Yllättäen paikallisessa turistioppaassa "Visitors´ Guide to Portland" oli kahden sivun juttu kannabiksen ostamisesta ja aukeaman kokoinen kartta, johon oli merkitty lailliset kannabiskaupat. Juuri niin: kannabiksen käyttö ja myynti on Oregonissa laillista, kunhan esität henkilöllisyystodistuksen ja olet yli 21-vuotias. Kannabista saa käyttää vain yksityisissä tiloissa - tosin poliisit eivät juurikaan puutu kadulla pössyttelyyn. Kannabiksen tuoksu leijailee joka paikassa ja sitä taidetaan käyttää täällä varsin yleisesti. Kannibista myydään sekä viihde- että lääkinnälliseen käyttöön. Saat lääkäriltä reseptin, ja noudat satsin virallisesta kaupasta.

Tarjolla on rentouttavaa indica, virkistävää satviaa tai niitten sekoitusta erilaisina vahvuuksina. Voit ostaa kannbiksen kukkaa ja poltella sitä lasipiipussa (ja lasipiippuihin erikoistuneita kauppojakin löytyy helposti) tai ostaa valmiiksi käärityn sätkän. Tai sitten ostat kannabiskeksejä tai -suklaata ja mutustelet niitä. Myös kannabiskahvia monessa eri muodossa on tarjolla. Ja lopuksi vielä varoitus: jos otat, et aja. Muuten olet vaikeuksissa lainkouran kanssa.

Juu, ei. En ostanut kannabista. Sen sijaan lähdin kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan outletiin ostoksille. Oregonissa tuotteet ovat verovapaita, sillä he (mielestään) maksavat varsin suurta tuloveroa. Tosin skandinaavista hyvinvointiyhteiskunnan kasvattia tuo summa lähinnä hymyilytti. Se "suuri" veroprosentti on yhdeksän.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti