lauantai 4. marraskuuta 2023

Sydney, Australia

Kaupungintalon torni pilvenpiirtäjiä vasten.

Hitsi, täällä on viileää. Luulin tulleeni kevääseen, mutta sää on kuin Suomen  syksyssä. Päivälämpötila on 16°-20° C ja sekä eilen että tänään on satanut vettä. Säätiedotuksen mukaan vielä muutama päivä tällaista, sitten lämpenee. Kadulla näkyy ihmisiä sekä t-paidassa että toppatakissa - itse kuulun jälkimmäiseen porukkaan.

Lauantaisin eri kaupunginosissa on markkinoita. Eilen yritin mennä Rozellan markkinoille, mutta ei mennyt matka ihan suunnitelmien mukaan. Minun piti vaihtaa bussia Hide park-puiston laidalla, mutta bussi ei kulkenutkaan sinne vaan lähti menemään kiertotietä puistossa olleen mielenosoituksen takia. Jäin bussista pois ja kävelin puistoon. Siellä oli rauhanomainen mielenosoitus Palestiinan hyväksi. Liikenne oli poikki ja poliiseja kymmenittäin joka kulmalla. Useita helikoptereita pörräsi taivaalla, turvatoimet tuntuivat liioitelluilta. Jatkoin matkaa puiston toiselle puolelle ja yritin etsiä oikeaa bussia. Odotin 25 minuuttia, bussi ei ikinä tullut. Tässä vaiheessa olin tunnin myöhässä omasta aikataulustani ja päätin jättää markkinat väliin. 

Suuntasin kulkuni - oikean bussin löydettyäni - Balmainin kaupunginosaan. Sydneyssä kaikki kaupunginosat tuntuvat omilta pikkukaupungeiltaan omine keskustoineen ja  pääkatuineen. Kaupunki on matala; talot enimmäkseen kaksikerroksisia kaupunkitaloja, kerrostaloja on vähän. Yli viiden miljoonan asukkaan kaupungissa tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki levittäytyy todella laajalle. 

Balmainissa menin penkomaan VENLAn rekkejä ja tapaamaan siellä työskentelevää ystävääni. VENLA on suomalaisnaisten omistama second hand shop - tai yksi niistä. Shoppeja löytyy myös neljästä muusta kaupunginosasta. Liike on todella siisti, myynnissä olevat vaatteet hyväkuntoisia ja kohtuuhintaisia. Täältä voi tehdä löytöjä; Marimekon mekko maksoi 35 AU$ eli 20 euroa. Aussit pukeutuvat todella rennosti, melkein voisi sanoa että huonosti. Vähänkin jos pukeudut siistimmin, olet ylipukeutunut. Kovin persoonallista pukeutuminen ei täällä ole, ennemminkin tylsää. Joo, tiedän. En ole itsekään mikään muotiguru mutta kyllä Euroopassa pukeutuminen on mielenkiintoisempaa.

Kun kauppa saatiin kiinni, lähdimme syömään Leichhardtin kaupunginosaan ja siellä Little Italyyn. Tänne on aikanaan tullut siirtolaisia Italiasta ja heidän peruinaan täällä on Sydneyn parhaat italialaiset ravintolat. Juomaksi austraalialaista olutta, alkuruuaksi kreikkalaista salaattia ja pääruuaksi italialaista pastaa. Sitten taas takaisin sateeseen etsimään oikeaa bussia kotiin Paddingtoniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti