torstai 23. marraskuuta 2023

Melbourne, Australia

Black Friday, musta perjantai. Tänään on perinteisesti Amerikassa joulumyynnin avaus ja se näkyy täällä Melbournessakin. Paljon mainoksia, tarjouksia ja alennusmyyntejä. Joulukoristeita ja -valoja on jo esillä. Kuulemma osa suomalaisista viettää joulua perinteisesti jouluaattona mutta osa viettää joulua talvella - siis Australian talvella, joka on Suomen kesällä - eli juhannuksen aikoihin. Ei kuulemma ole joulun tunnelmaa kesähelteellä. Ja jotkut viettävät joulua molempina ajankohtina. Molempi parempi.

Toissapäivänä olin lähdössä kauppakeskukseen ruokakauppaan mutta onneksi tarkastin; sen oli mennyt kiinni jo 17.30. Suorastaan virkistävää, ei kauppojen tarvitse olla yötämyöten auki. 

Victorian market on suurin ja vieraillun kauppahalli Melbournessa - ja varmaankin kallein. Turistirysä, sanoisi joku. Mutta olihan se nähtävä. Komea paikka ja hienot esillepanot.

CBD l. City Business District l. keskusta. Keskustan alue an ruutukaava ja siellä ratikalla liikkuminen on ilmaista. Myös wifi toimii ilmaiseksi ja moitteetta. Alennusmyynneissä on liian paljon ihmisiä ja liian vähän alennuksia. Päätän mennä syömään kiinalaiseen ravintolaan mutta sisällä on aivan liian kylmä! Takaisin ulos lämpimään, +26° C. Ilmankosteus on korkea, samoin kuin uv-säteily, 10 (asteikolla 1-10).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti