perjantai 17. marraskuuta 2023

Canberra, Australia

Canberrassa - ja koko Australiassa - on ehkä ihan parasta ilmaiset museot. Kaikkiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy ja kynnys piipahtaa sisällä on matala. Kävin Muotokuvagalleriassa eli Museum of Portrait'ssa. Siellä mutokuvataide käsitetään laajasti, tekotapa on vapaa. Australiassa järjestetään vuosittain muotokuvakilpailu. Voittajalle on luvassa hyvä rahapalkinto ja mainetta. Tällä muotokuvataidetta todellakin arvostetaan.

Kansalligalleria eli National Gallery oli iso ja hieno paikka. Monia näyttelyitä mm. aboriginaalien teos, jossa jokainen ontto puunrunko kuvastaa yhtä sielua. Pihalla oli amerikkalaiseen taiteilija James Tirrellin teos Within without (kuva yllä). Teos on museon pihalla ja kun kävelin sisään teokseen, alkoi kaukaa kuulua huilunsoittoa; ihan kuin seireenit olisivat houkutelleet minua lähemmäksi ja lähemmäksi. Mieleenpainuva kokemus. Musiikki, veden äänet, valot ja varjot, sekä hienot värisävyt muodostivat suorastaan mykistävän kokonaisuuden.

Museon takaa alkoi  Veistospuisto, Sculpture park. Paljon upeita töitä mutta kiintiöni alkoi tältä päivältä olla jo täysi. Paljon tuli nähtyä, nyt ei mieleni ota enää vastaan. Parasta siis lopettaa ja jatkaa kävelyä tekojärven ympäri ja nauttia Canberrasta ja auringon paisteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti