tiistai 7. marraskuuta 2023

Katoomba-Leura, Australia


Katoomba-Leura

Olipa upeat maisemat ja upea päivä! Sinisille vuorille, Blue Mountains-kansallispuistoon, pääsi näppärästi junalla Sydneystä. Kaksi tuntia Katoombaan ja päälle puoli tuntia reippailua viehättävän pikkukaupungin läpi Echo Pointille. Katoomba on hieman hippimäinen, rento paikka. Täällä näkyy paljon katutaidetta ja mielenkiintoisia pikkukauppoja. Asukkaita Katoombassa on noin 8 000. Pidemmäksi aikaa emme malttaneet kaupunkiin jäädä vaan kiiruhdimme Echo Pointille.

Echo Pointilta lähti eri pituisia ja vaikeusasteisia vaellusreittejä Blue Mountains-kansallispuistoon. Näköalatasanteelta näkyivät Kolme sisarta, Three Sisters, jotka ovat 200 miljoonaa vuotta vanhoja hiekkakivimuodostelmia. Aboriginaalien uniajan tarinan mukaan sisarukset; Meehni, Wimlah and Gunnedoo, jotka kuuluivat Katoomba-heimoon, rakastuivat Nepean-heimoon kuuluviin poikiin. Heimolaki ei kuitenkaan sallinut heidän liittojaan ja tästä pojat hurjistuivat ja kävivät taistoon.  Katoombaheimon vanhin muutti tytöt kivipaaseiksi suojellakseen heitä taistelulta. Heimon vanhin kuoli taistelussa. Vain hänellä oli voima muuttaa tytöt takaisin ihmisiksi ja niinpä saamme nykyään ihailla kivipaaseja Echo Pointilla.

Valitsimme kävelyreitiksemme Prince Henry Cliff-reitin, joka kulkee Katoombasta Leuraan. Reitti on vaikeusasteeltaan keskitasoa ja meillä meni sen kävelemiseen tunti. Ohjeistus ontui paikoin, voi olla että välillä kuljimme omia polkujamme. Reitillä riitti nousuja ja laskuja, paljon portaita! Miten aina tuntuukin että niitä on enemmän ylös- kuin alaspäin! Polku oli varjoisa, kasvillisuutta mm. eukalyptuspuita oli rehevästi ja upeat näkymät jäivät välillä piiloon. Onneksi reitillä oli näköalapaikkoja, joilta oli avoin näkymä kauas laaksoon. Kaukaiset vuoret todellakin näyttivät sinisiltä! Pidimme pari eväs- ja rupattelutaukoa ja palkitsimme itsemme vaelluksen jälkeen Leuran suloisessa pikkukylässä kahvilla ja mantelikekseillä. Junaan hyppäsimme Leurasta ja matkasimme takaisin Sydneyyn väsyneinä mutta onnellisina.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti