maanantai 23. lokakuuta 2017


San Francisco, Kalifornia, USA


 

 

Yöllinen valokuvauskeikka leikkipuistoissa

 

Sunnuntai-iltana lähdin valokuvaaja Sylvia Paretin ja hänen assistenttinsa Saran kanssa kuvaamaan San Franciscon leikkipuistoja. Sylvia on kuvannut leikkipuistoja neljä vuotta ja ensimmäistä kertaa kuvat olivat esillä edellisviikonloppuna SF Open Studios 2017 -tapahtumassa. Sylvian kuvat ovat kuin karkkeja; todella herkullisia. Sylvia oli itse hyvin epävarma kuvistaan ja ihasteluni tuntui valavan häneen uskoa. Jäimme juttelemaan ja Sylvia kutsui minut mukaansa seuraavalle kuvauskeikalle. Vaihdoimme sähköpostiosotteita, mutta en uskonut enää kuulevani hänestä. Pari päivää myöhemmin sain kuitenkin meiliä ja sovimme kuvauskeikan seuraavalle sunnuntaille.

Illan hämärtyessä Sylvia ja Sara tulivat hakemaan minut kotoa. Ensiksi suuntasimme Fultonin leikkikentälle, Richmondin kaupunginosassa. Heti alkajaisiksi sain käteeni pippurisuihkeen ja ohjeen juosta - ja kovaa - jos vartijat tulevat paikalle. Kaikki kalusto pitää jättää paikalleen ja "pelastaa" itsensä. No huh huh! Eipä luulisi leikkikenttien kuvaamisessa mitään rikollista olevan. Leikkikentillä ei saa oleskella yöaikaan ja vartijat käyvät iltaisin lukitsemassa alueen portit. Joskus he saattavat ylireagoida ja siihen on hyvä varautua. Mielessäni näin jo kuvia, miten minut karkoitetaan maasta. No, onneksi kaikki sujui rauhallisesti eikä pippurisuihkeelle ollut käyttöä. Illan aikana tapasimme yhden naispuolisen vartijan, joka ystävällisesti kehotti meitä poistumaan leikkipuistosta ja tottelimme häntä kiltisti. Pääsimme kuvaamaan kahteen paikkaan, Fultonin ja Alamon leikkipuistoon. Kahteen muuhunkin tapauduimme, mutta ne oli jo lukittu yöksi.

Kuvaaminen oli kuin performanssi. Sara huolehti kamerasta ja Sylvia ikäänkuin maalasi taskulamppujen värillisillä valoilla leikkikentän välineitä. Ensimmäiseksi kuvasimme ison liukumäen ja seuraavaksi keinuankan. Pimeällä kuvatessa tausta jää tummaksi ja pitkällä valotusajalla, pari minuuttia, valaistut laitteet piirtyvät upeasti esiin kuvasta. Ilta oli tuottoisa; Sylvia sai kolme jotakuinkin täydellistä kuvaa. Vain yksi yritys kuvata leikkiautoja epäonnistui. Jokaisen kuvaussession päätteeksi oli meidän aikamme leikkiä. Riensimme keinumaan kuunsirpin loistaessa kirkkaalla taivaalla ja kikatimme kuin pikkulapset.

Alla pari kuvaa prosessista. Sylvian kuvia voi nähdä täältä, hänen kotisivultaan. Yömaisema on otettu Alamo Square -puistosta, Painted Ladies -talorivistön edestä.

 


 


1 kommentti:

  1. Kylläpä on mielenkiitoisia tapauksia matkallasi! ja tuo: "hakivat kotoa" oli niiiin suloista:*

    VastaaPoista