tiistai 31. lokakuuta 2017

Denver, Colorado, USA


Denveriin tuli eilen talvi. Lämpötila laski nollaan ja lunta leijaili hiljakseen. Yöllä oli ollut pakkasta. Tuntui kyllä aika kauhealta, vaikka suomalaisena minun luulisi tottuneen pakkaseen. Edellinen päivä - joka tuntuu nyt vain kaukaiselta muistolta - oli hellepäivä. Tänään onneksi taas aurinko paistaa ja lämpötilan pitäisi nousta 12 C asteeseen. Sään vaihtelut on tyypillistä Coloradossa. Kuitenkin se on yksi Yhdysvaltojen aurinkoisimpia kaupunkeja; vaikka välillä on kylmä, paistaa aurinko 300:na päivänä vuodessa. Ilma on erittäin kuivaa ja sen tuntee ihossa ja kehossa. Ollaan 1 609 metrin eli 1 000 mailin korkeudessa merenpinnasta. Siitä kaupungin lempinimi The Mile-High City. Pitäisi juoda paljon, mutta vesijohtovesi on pahan makuista, eikä nuo muovipullovedetkään taida olla täysin puhtaita.

Ihmiset ovat täällä konservatiivisempiä kuin länsirannikolla. Ainakin pukeutuminen on hillitympää ja käytännöllisempää. Tuntuu hassulta nähdä stetsoneita miehillä, mutta ollaanhan täällä Buffalo Billin jalanjäljissä ja Villin lännen maisemissa. Asiakaspalvelu on täällä loistavaa, niinkuin kaikkialla Amerikassa. Astuessani sisään kauppaan, myyjä tulee heti tervehtimään ja toivottamaan tervetulleeksi. Seuraavaksi he kehuvat minua: wau! onpa sinulla kauniit korvikset/silmälasit/hiukset ym. ym. En voinut olla nauramatta, kun myyjä (teennäisen) vuolaasti ihaili kulahtanutta Marimekon laukkuani. Vielä jaksan hymyillä heidän kommenteilleen, mutta vähän alkaa jo ärsyttämään. 

Denver on ensimmäinen paikka, missä minulla on telkkari. On kiva katsoa paikallisuutisia ja pitihän niitä Trumpin feikkiuutisiakin eli Fox -kanavaa vilkaista. Eilen illalla katsoin tuttua Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa. Olipa siellä tanssimassa tutunnäköiset remonttireiska ja joku juontajakin, joita olen nähnyt myös Suomen telkkarissa. Eilen teemana oli tietenkin Halloween, jota vietetään tänään Yhdysvalloissa. Minulla on varattuna illaksi kulhollinen karkkia karkki vai kepponen -kyselijöille. Toivottavasti on paljon keppostelijoita liikeellä niin ei tarvitse itse syödä kaikkia karkkeja.


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti