maanantai 9. lokakuuta 2017

San Francisco, Kalifornia

 

 

Hardly Strictly Bluegrass

 

Golden Gate -puistossa oli viime viikonloppuna kolme päivää kestäneet Hardly Strictly Bluegrass -festarit. Paikalle odotettiin 750 000 kävijää. Puistossa oli viisi lavaa ja noin sata esiintyjää. Ainoa artisti, jonka tunsin nimeltä, oli amerikkalainen countrylaulaja Emmylou Harris. Musiikkia ja ihmisiä oli laidasta laitaan. Countryn ja bluegrassin lisäksi alueella kuultiin musiikkia vanhoista klassikoista aika heviinkin rokkiin. Viikonloppuna oli hellesää ja monet - kuten minäkin - olivat tulleet festareille piknikvarustein. Yläkerran naapurini, Nicky, työskentelee viiniasiantuntijana vientiyrityksessä ja sain häneltä paikallista, Sonoman Valleyn alueen punaviiniä maistiaisiksi. Paikalla oli paljon koira- ja lapsiperheitä, sekä vanhoja hippejä ja nuoria wannabe -hippejä. 

Viikonloppuna oli myös Amerikan ilmavoimien lentonäytöksiä. Viikolla lentokoneet harjoittelivat kuvioitaan ja koska koneet lensivät matalalla, oli meteli aikamoista. Lentonäytös keskittyi Golden Gate -sillan läheisyyteen eli myös Golden Gate -puiston ja festareitten läheisyyyteen. Välillä koneitten äänet peittivät musiikin alleen, mutta yleisö ei ollut moksiskaan. Amerikkalaiset tuntuivat suhtautuvan lennostoonsa ylpeydellä. Vähän kummallinen kontrasti sotateollisuuden ja hippifestareiden välillä.

Tänään ilmanlaatu San Franciscossa on huono. Pohjoisessa, Sonoman ja Napan alueilla on laaja ja nopeasti levinnyt tulipalo. Savu on tullut tuulen mukana San Franciscon ylle. Kuulemma useat viinitarhat ovat tuhoutuneet - kodeista puhumattakaan - ja alueet koulut on tänään suljettu. Ehkä Kalifornian kuivuudessa palot eivät ole niin harvinaisia, mutta aikamoista tuhoa ne saavat aikaan lyhyessä ajassa.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti