keskiviikko 4. lokakuuta 2017

San Francisco, Kalifornia

 


 

Koiranhoitoa Richmondissa ja pyöräilyä Golden Gate -puistossa

 

Bea on rhodesiankoira - iso, vahva ja kiltti. Se on laiska; rakastaa nukkumista ja inhoaa ulkoilua. Enpä ole koskaan aiemmin tavannut koiraa, joka ei ole halukas lähtemään lenkille. Katu on sille vain pissa- ja kakkapaikka ja kun asia on hoidettu, haluaa se heti saman tien sisälle. Se tekee yhden pissan ulko-oven edessä olevaan parkkiruutuun ja kakalla se käy kulman takana, yleensä parkkeerattujen autojen välissä. Ja sitten taas nopeasti sisälle nukkumaan. Vielä minun suostuttelutaitoni eivät riitä saamaan Beaa lenkille, mutta ehkä parin päivän päästä, kun luottamus on rakentunut välillemme. Kärsivällisyyttä siis.

Asunto sijaitsee parin korttelin päässä sekä merenrannalta että Golden Gate -puistosta. Golden Gate -sillalle on matkaa viitisen kilometriä ja sinne on mahtavat näkymät lähellä olevasta Lands End -puistosta. Sain upouuden, Englannista tuodun fillarin käyttööni. Fillarin on kuvittanut irlantilainen tekstiilitaiteilija Orla Kiely. Se rullasi kuin itsestään ja kuulin pari ihastelevaa kommenttia pyörästäni. Muutenkin tunnen itseni hemmotelluksi. Koiranomistaja vei minut eilen lounaalle ja ruokaostoksille. Hän suositteli minulle laadukkaita luomuruokia ja vaati saada maksaa sadan dollarin laskun. Hän oli myös ladannut rahaa bussikortilleni ja ostanut auringonkukkia kotiin ilokseni. Tästä on hyvä jatkaa.

Golden Gate -puisto on yli viisi kilometriä pitkä ja kilometrin leveä. Sieltä löytyy melkein kaikkea: lampia, niittyjä ja polkuja. Piknik-alueita ja lasten leikkipuistoja. Biisoneita ja  poliisien hevostallit, joilla myös koulutetaan hevosia. Meinasin ajaa pusikkoon säikähdyksestä kun talleilla ammuttiin paukkupatruunoita hevosaitauksissa. Golden Gate -puistossa voit pelata golfia tai poloa, vuokrata pyörän tai veneen, ja harjoitella uistimen heittoa sitä varten rakennetuissa altaissa. Puistosta löytyy kasvitieteellinen-, japanilainen- ja Shakespeare-puutarha. Shakespeare-puutarhassa viljellään kasveja, jotka on mainittu Shakespearen teoksissa. Kasvien vieressä on kylttejä, joissa on sitaatteja teoksesta, joissa kyseinen kasvi on mainittu.

De Young -taidemuseon tornista on hienot näkymät puiston yli merelle saakka. Museoon sattui tänään olemaan ilmainen sisäänpääsy, joten säästin 28 dollaria. Museossa vierähti pari tuntia ja paljon oli nähtävää niin sisällä kuin ulkonakin. Arkkitehtoonisesti museo on hieno ja museon puutarha viehättävä.






 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti