sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Gondar, Etiopia


Nyt on kahden yön pysähdys Gondarissa. Ihanaa nukkua taas hyvässä hotellissa, kunnon sängyssä. Edellinen yö nukuttiin bussissa, vain yksi meistä otti huoneen Gashenan kylästä. Meitä bussissanukkkujia oli siis kuusi. Gashenan pienessä kylässä on muutama hotelli, mutta taso oli surkeinta, mitä olen tähän mennessä nähnyt; ankeat, nuhruiset huoneet, ei vessaa, ei suihkua (siis koko hotellissa) ja petivaatteet niin ja näin. Tosin hintatasokaan ei päätä huimannut, sillä huone maksoi halvimmillaan 30 birriä eli 1,30 euroa. Bussissa on kaksi petiä ja neljä petiä rakennettiin penkeille. Penkillä pystyi hyvin nukkumaan yhdessä asennossa, mutta asennon vaihto oli melkeinpä mahdotonta. Myös kylmyys iski aamuyöstä. Ulkona on ollut yöllä lämmintä alimmillaan seitsemän astetta - ei siis kovin paljoa. Mutta nyt nautimme pari päivää Gondarissa hotelli Floridan antimista ja huollamme itsemme ja pyykkimme kuntoon.

Aamulla otimme Annen kanssa tuk-tukin päiväksi käyttöömme ja lähdimme tutustumaan Gondarin kaupunkiin. Hintaa päivälle tuli 250 birriä eli reilu kymmenen euroa. Kuskimme Fiseha oli aluksi hyvin pidättyväinen ja puhui taukoamatta kännykkäänsä. Pikkuhiljaa hän kuitenkin lämpeni ja saimme hänestä oivan oppaan matkallemme. Kutsuipa hän meidät kotiinsa illalliselle, mutta tällä kertaa ei aika eikä energia riittänyt kyläilyyn, vaikka se olisi varmasti ollut mielenkiintoista.

Gondarissa, joka on Etiopian entinen pääkaupunki, päänähtävyyksiä olivat vanha linnoitus, kirkko ja uima-allas. Keisari Fasilidaksen 1600-luvulla rakennuttama linnoitus on UNESCO:n maailmanperintökohde. Uima-allas oli varsin mielenkiintoinen. Sen rakennutti samainen keisari ja nykyään se täytetään vedellä vain kerran vuodessa Timkat -festivaalien aikaan. Timkat -festivaali on uskonnollinen juhla, jolloin juhlitaan Jeesuksen kastetta Jordan joessa. Altaan reunalla on papistolle varattu erityinen paikka ja paikalliset saavat mennä altaaseen uimaan ja juhlimaan. Turisteille on rakennettu alueelle oma katsomo, altaaseen heillä ei ole asiaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti