keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Dessie, Etiopia


Eilen saatiin bussin varaosa tullista ja päästiin jatkamaan matkaa kohti pohjois-Etiopiaa. Yksi yö vietettiin Debre Birhanissa ja nyt ollaan Dessiessä. Matkan varrella on tullut nukuttua monenmoisissa hotelleissa, hostelleissa ja lodgeissa. Halvin huone on tainnut maksaa noin 3,50 euroa yöltä ja kallein 150 euroa/yö. Usein yövyn kahden hengen huoneessa, joskus jaamme huoneen kolmestaan. Kun huoneen saa alle kympillä, otan yleensä oman huoneen. Pienissä kylissä ja kaupungeissa ei ole varaa olla turhan tarkka. Usein saavumme perille illan jo hämärtyessä ja hotellin etsimiseen ei jaksa uhrata paljoa aikaa - eikä niitä hotelleja kovin montaa pikkukylissä olekaan.

Olen jo oppinut huoneeseen tullessani tarkastamaan, että sähkö toimii ja suihkusta tulee lämmintä vettä. Tosin se, että vettä tulee illalla, ei takaa, että sitä tulee myös aamulla. Eli suihkuun on mentävä silloin, kun vettä tulee, ei tunnin päästä. Samoin kännykkä, kamera ja läppäri on ladattava heti, kun sähköä on. Siisteyden kanssa on välillä niin ja näin; joskus täytyy vaan ummistaa silmänsä muutamalta ötökältä ja roskalta. Hyttysverkko on täällä tarpeen, yleensä se kuuluu huoneitten vakiovarustukseen. Valitettavasti ötököitä karkoitetaan myös myrkyillä, jolloin huone haisee kamalalle ja aamulla on taattu päänsärky.

Perusaamiainen kaikkialla on kuivaksi paistettu kananmuna ja vaaleaa leipää. Mehut ovat yleensä vedellä laimennettuja ja sokeroituja; sääli, sillä hedelmät täällä ovat ihanan kypsiä ja mehukkaita. Lisäksi tarjolla on teetä tai laihaa murukahvia. Etiopiassa kahvi on loistavaa, onhan Etiopia tunnettu kahvintuottajamaa. Muutenkin ruoka Etiopiassa on maukkaampaa ja monipuolisempaa kuin muualla itäisessä Afrikassa.

Isoissa kaupungeissa ja turistikohteissa on hotellien suhteen paljon valinnanvaraa, mutta hinnat ovat varsin korkeat. Joskus on kiva mennä vähän parempaan hotelliin ja ottaa ikään kuin lomaa lomasta. Hieno hotelli täällä on kuin hienot ostoskeskukset: pääse hetkeksi pois Afrikasta ja voi rentoutua kaikessa rauhassa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti