lauantai 28. toukokuuta 2022

Volos, Kreikka



Oli todella kuuma päivä, tuntui kuin ukkosta olisi ilmassa. Alkoi huikoa, elimistö kaipasi vettä ja suolaa. Yritin mennä pieneen paikalliseen kuppilaan, jossa ihmisillä oli edessään juoma ja pieniä huikopaloja. Kaikki pöydät olivat varattuja, olihan lauantai. Ja lauantaisin paikalliset syövät pitkän kaavan mukaan, ihan turha jäädä odottamaan vapautuvaa pöytää. Laitakaupungin kujia käveltyäni tarjouduin seuraavaan baariin/tavernaan. Siellä oli tilanne päälle - sähkökatko. Hyväksyin, että ruokaa en täältä saa mutta pyörryn jos en saa juomista. Pyysin kivennäisvettä. Tarjoilija päästi sellaisen hörönaurun että kaikki kääntyivät katsomaan. "Täällä ei soodaa juoda, ota tsipuroa kuten kaikki muutkin." No en kyllä voi juoda vahvaa viinaa  - vaikkakin vedellä laimennettuna - helteisenä iltapäivänä. Siispä tilasin vähän katu-uskottavamman oluen: pienimmän ja vaaleimman. Sain puolen litran Amstelin.

Kohta jo sähköt palasivat ja kokit alkoivat nostella ruokia tiskiin. Olin paraatipaikalla baaritiskillä ja ruuanlaitto avokeittiössä oli kuin taidetta. Pyysin itselleni saman annoksen joka nousi ensimmäisenä. Siinä oli kaksi supersuolaista (täydellistä) oliivia, raga-nimistä savustettua kalaa ja villiyrttiä, jota kasvaa vain Pilian rinteillä Voloksen ulkopuolella. Herkullista.

Ruokia lähti keittiöstä kadulle nopeaan tahtiin. Pakko oli vielä maistella tomaattikastikkeessa hautunutta mustekalaa. Ihan uskomattoman mureaa ja maukasta! Vaikka vatsa oli jo täynnä, tilasin vielä yhden annoksen, tonnikalaa ja munakoisoa saviruukussa. Ai että oli taas hyvää!

Kuka onkaan keksinyt sloganin "hyvä ruoka, parempi mieli" on kyllä nero. Vaikka vatsa olikin täynnä, oli askel ja mieli kevyet jatkaa matkaa tämän lounaan jälkeen. Kohti uusia kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti