lauantai 28. toukokuuta 2022

Volos, Kreikka



Halusin päästä kaupunkiin. Tuntui että Skiathos alkaa käydä liian pieneksi. Kaikki tuntevat kaikki, jopa minä ja minut kuukauden asumisen jälkeen. Lähin oikea kaupunki on Volos, mantereella, parin tunnin lauttamatkan päässä. Kun pääsin perille, kävelin satamasta hotellille noin kolmen korttelin matkan. Hirveä liikenne ja meteli! Pelotti mennä kadun yli. Skiathoksen kapeitten katujen ja kujien jälkeen en enää muistanut miten lujaa Kreikassa ajetaan eikä toivoakaan että kukaan pysähtyisi suojatien eteen. Minusta on tullut pikkukaupungin tyttö. Skiathoksella on vain yhdet liikennevalot ja niissäkin vain punainen valo. Ne ovat tiellä, jossa autoja ei juuri kulje mutta koska ollaan lentokentän läheisyydessä, käytännössä kiitoradan päässä, on autojen pysähdyttävä lentokoneen laskeutuessa - heijastusten takia, kuulemma.


Se lisäksi että Voloksella on liikennettä ja meteliä, on se ensinäkemältä myös ruma ja likainen. Mutta ehdoton plussa on halvat hinnat. Skiathoksella kahvista saa pulittaa neljä euroa kun täällä kupponen maksaa noin 1,5 euroa. Illallisen saa 7-9 eurolla kun kotisaarella siitä joutuu maksamaan 12-16 euroa. Ja tietenkin täällä on oikeita kauppoja; silmälasiliikkeitä, kukkakauppoja, puhelinmyymälöitä - eikä turistikauppoja ollenkaan. Taidan olla ainoa turisti täällä. 

Voloksen rantabulevardi levittäytyy muutaman kilometrin matkalle. Satamassa on upeita purjeveneitä ja rantaravintolat täynnä perheitä ja nuorisoporukoita. Lähipuistossa on paikallisten tuottajien luomutori, jossa oli myynnissä mm. hunajaa, yrttejä, oliiveja, saippuoita, käsitöitä.... Eikä sielläkään hinnat päätä huimanneet. Törmäsin myös opiskelijoiden mielenosoitukseen, arvoitukseksi jäi, mitä vastaan tai minkä puolesta mieltään osoittivat. Nuorisoa täällä on paljon, onhan Volos yliopistokaupunki.

Tänään lähden etsimään kauneutta Voloksesta.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti