perjantai 6. toukokuuta 2022

Skopelos, Kreikka



Aamulla satoi taas tihkumalla. Ei kun sadeviitta päälle ja menoksi. Lautta lähti Skiathoksen satamasta klo 10.40 ja saapui Skopelokselle klo 11.55 - vähän kun olisi matkannut Helsingistä Tallinnaan. Lauttamatkan aikana sade lakkasi ja kun saavuimme Skopelokselle, paistoi jo aurinko. Mutta aika viileää oli vielä, ei t-paidassa tarennut. Lautalla ei ollut tungosta, sain aurinkokannen täysin itselleni.

Skopelos on samankokoinen kuin Skiathos mutta jotenkin täysin erilainen. Skopeloksen vanhakaupunki nousee ylös kukkulalle ja on aidomman oloinen, vähemmän turistinen, kuin Skiathos. Täällä on kuvattu Mamma Mia-elokuva ja siitä saari on tullut maailmankuuluksi. Vieläkin asukkaat muistelevat kuinka mukava Pierce Brosnan oli, jutteli paikallisten kanssa ja istui illat baareissa. Ei tosin muut isät - Colin Firth ja Stellan Skärgård - jääneet huonommiksi baari-iltojen suhteen, vain Meryl Streep kuulemma vietti illat omassa huoneessaan Skopelos Village-hotellissa. Colin ja Stellan asuivat omissa purjeveneissään, kertoi paikallinen tietolähteeni.

Elokuvassa ollut hääkirkko löytyy saarelta vaikka sisäkuvaukset tehtiinkin Lontoossa. Monet parit haluavat mennä naimisiin tai uudistaa vihkivalansa tuossa kirkossa mutta se ei ole sallittua ja kirkko on todella pieni. Tai ehkä juuri siksi. Mutta kirkon ulkopuolella järjestetään seremonioita viikoittain - edelleenkin. Ja miksikäs ei, hieno paikka ja hieno tarina.

Saari heräilee hiljakseen talvielosta, vain muutama kauppa on auki rantakadulla. Sen sijaan useampi ravintola on jo avannut ovensa. Söin illalliseksi aivan taivaallisen hyvää munakoisoa joka oli täytetty hasselpähkinätäytteellä. Täällä kasvaa paljon hasselpähkinöitä ja oliivipuita, mutta tunnetuin saari on luumupuistaan. Paikalliset ovat erittäin ylpeitä luumusäilykkeestään, jossa kokonaiset luumut on säilötty makeaan siirappiin. Tällä kertaa se jäi maistamatta, onpahan syy tulla saarelle takaisin.
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti