torstai 26. toukokuuta 2022

 Skiathos, Kreikka



Ja sitten niistä kissoista. Skiathoksen kulkukissat ovat pulleita ja hyväkuntoisia. Vähän arkoja mutta uteliaita. Kissanpentuja ei täällä näe, kiitos kissojen sterilointiohjelman. Kissoja steriloidaan noin 500 vuodessa, paljonkohan täällä kissoja mahtaa kaikkinensa olla? Skiathos Cat Welfare Association on pieni yhdistys, joka tekee suurta työtä. Kaikki työ tehdään vapaaehtoisvoimin ja rahaa kerätään yhdessä tapahtumilla ja lahjoituksilla. Voit liittyä Cat Care Clubiin ja lahjoittaa kuukausittain pienen summan yhdistyksen toimintaan.

Täällä näkee monessa paikassa kissojen ruokinta-asemia. Ne ovat kuin pieniä kioskeja, jonne voit jättää lahjoituksena kissanruokaa ja vapaaehtoiset käyvät päivittäin ruokkimassa kissat. Myös kaupoissa on esillä kissanruokaa ja esitteitä, sekä laatikko, jonne voit ostoksilla käydessäsi tipauttaa ostamasi kissanruuat.

Paikallinen kollegani kertoi, että talvisin hänen takapihallaan majailee kymmenisen kissaa mutta nyt kesällä vain yksi. Kissat kuulemma haistavat turistisesongin ja lähtevät keväällä paremmille apajille, hotelleitten nurkille notkumaan. Täältä voisi adoptoida kissan, niitä kuulemma lähtee ympäri Eurooppaa uusiin koteihin. www.skiathos-cats.org



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti