perjantai 28. kesäkuuta 2019

New York, Yhdysvallat


Tässä lisää pieniä paloja Isosta Omenasta 2/3

Broadway


























Broadwayllä esitetään musikaaleja päivittäin yli 40:ssä teatterissa, suurin osa näytöksistä on loppuunmyytyjä. Pisimpään siellä on pyörinyt Chicago -musikaali, vuodesta 1996 lähtien. Cats pyöri Broadwaylla 18 vuotta, valtavan pitkä aika sekin. Liput kannattaa hankkia etukäteen, mutta saman päivän lippuja voi kysyä tkts-lippukojuista. Lippujamme jonotin tunnin verran ja yksi lippu maksoi noin 70 euroa. Yleensä saman päivän liput ovat 20-50% alennuksella. 

Kävimme katsomassa Tootsien, joka kertoo miesnäyttelijästä, joka muuntautuu naiseksi saadakseen rooleja. Täytyy kyllä sanoa, että 1980-luvulla kirjoitettu tarina on kestänyt hyvin aikaa ja saanut vuosien kuluessa myös uusia ulottuvuuksia. Esitys ja esiintyjät olivat loistavia - kuten varmaan kaikki Broadway-esitykset ovat. Onhan siellä maailman huiput sekä esiintymässä että taustatiimissä.


The Russian Tea Room









Sen lisäksi että The Russian Tea Room´ssa on hienot doggy bagit, on siellä myös hyvää ruokaa. Päädyimme sinne iltapäiväteelle osittain Tootsien innoittamina; kyseisessä Sydney Pollackin elokuvassa on kohtaus, joka on täällä kuvattu. Ravintolaa on hieman päivitetty, mutta sama tunnelma on edelleen tallella. Valkoiset pöytäliinat ja hulppea sisustus. Siihen vielä erinomainen ruoka ja hyvä seura - mitäpä sitä muuta voisi kaivatakaan. Meille molemmille tuli omat kolmikerroksiset tarjottimet täynnä herkkuja. Ensin blinejä kaviaarin kera ja voileipiä, seuraavalla kierroksella skonsseja ja muuta makeaa kolmessa kerroksessa. Ja tietenkin hilloja, ja hapankirsikoita teen seuraksi. Kaikkea emme jaksaneet syödä, joten tarjoilija pakkasi loput meille mukaan hienoon keltaiseen kassiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti