torstai 27. kesäkuuta 2019

New York, Yhdysvallat


Paljon on taas tullut koettua ja nähtyä. Aika ja energia ei riitä kaiken jakamiseen, joten tässä tiivistetysti parhaita paloja New Yorkista, osa 1/3.


Farmers' Market



Sunnuntaisin eri puolilla kaupunkia on maaseutumarkkinoita, joista voi ostaa paikallisten tuottajien tuotteita. Luomua on aika vähän saatavilla eikä sitä juuri löydy perusmarketeistakaan. Markkinoitten valikoimiin kuuluvat vihannekset ja kasvikset, juustot, kalat, yrtit ja kukat. Smoothieita on tarjolla katukojuissa, enimmäkseen hedelmä- ja marjasmoothieita. Vihersmoothiet eivät kuulemma ole newyorkilaisten makuun. Etninen ruoka on hyvin edustettuna, erityisesti Karibian maut ja meksikolaiset herkut. Istahdin puiston penkille virkistäytymään jääminttuteen kera ja katselemaan ohikulkijoita.


Kirpparit


Sunnuntai on myös kirpparipäivä. Grand Bazaar levittäytyy American Museum of Natural History´n lähellä olevalle aukiolle ja siellä oleviin sisätiloihin. Täällä on vaikea tehdä löytöjä, myyjät ovat erittäin hintatietoisia ja tavarat ovat haluttuja, usein vintagea. Mutta tällä kertaa tein löydön: ostin kaksi vanhaa ja painavaa autoa, Chervoletteja. Ovet aukeavat, samoin etu- ja takaluukku. Pieni rengasrikko tekee autosta viehättävän. Hintaa niillä oli yhteensä 30 dollaria. Niille on paikka jo varattuna kylpyhuoneestani aidon amerikkalaisen Buick-mainoskyltin yläpuolelta.


Washington Square Park

Kaupungissa on useita kauniita puistoja, olohuoneita, jotka saavat hetkeksi unohtamaan kiireen ja hälyn. Kaupungin keidas on kiistatta Keskuspuisto. Siellä voisi kävellä monta päivää, eikä kaikkea tulisi silti nähdyksi. Oma suosikkini on kuitenkin Washington Square -puisto. Se on sopivan pieni, mutta kuitenkin tarpeeksi suuri. Lagom, sanoisi ruotsalainen. Ja mikä parasta, siellä on siistit vessat! Puisto täyttyy heti aamun sarastaessa. Lenkkeilijät ja koirien ulkoiluttajat saapuvat ensiksi, sitten lapset valtaavat leikkikentän. Lounasaikaan toimistoväki saapuu penkeille eväineen. Intialaiselle ruokakojulle on aina vähintään sadan metrin jono - heidän samosojensa täytyy olla superherkullisia! Ja tämän kaiken kruunaa elävä musiikki, joka kaikuu puiston käytävillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti