maanantai 29. elokuuta 2016

Bryssel, Belgia


Viikonloppuna Cinquantenaire -puisto, joka on muuten alkujaan ollut armeijan harjoituskenttä, muuttui suureksi pelilaudaksi.  Kaiken kaikkiaan pelejä - enimmäkseen lautapelejä - oli esillä ainakin sata. Puistoon oli pystytetty 71 telttaa ja joka teltassa pelattiin eri peliä. Ainoat pelit, jotka tunnistin, olivat shakki ja supisuomalainen mölkky. Kaikki halukkaat saivat osallistua peleihin ilmaiseksi. Pelejä oli todella monenlaisia: yksinkertaisia, monimutkaisia, lapsille, aikuisille, lauta-, noppa-, palikka-, koordinaatio-, taktiikka- seura- rooli- larppaus- ja paljon, paljon muita pelejä. Nyt opin senkin, että roolipeli ja larppaus ovat kaksi eri asiaa: larppaus on vain yksi roolipelin muoto eli live-peli (sille ei taida olla suomenkielistä sanaa). Pelisuunnittelijoilla oli oiva tilaisuus testata pelejään ja saada suoraa palautetta pelaajilta. Joka vuosi yli tuhat uutta peliä lanseerataan maailmalla ja kilpailu on kovaa myös myyntirintamalla. 

Tapahtuma laajeni puistosta Military Museumiin eli Historialliseen sotilasmuseoon; vihdoinkin pääsin sinne sisälle. Museo on hulpeassa art deco -rakennuksessa ja sisältä se on hieno hallimainen tila, jonka katossa roikkuu lentokoneita. Siellä oli työpajoja, pelikirppis, kilpailuja sekä yön yli kestänyt peliturnee. Arvovaltainen raati testasi uusia pelejä ja valitsi niistä parhaat loppuäänestykseen. Viime kädessä yleisö sai valita tästä joukosta tämän vuoden parhaan pelin. Valitettavasti en löytänyt mistään tietoa tämän vuoden voittajasta.
  
Tapahtuma oli kerännyt puistoon paljon porukkaa myös piknikille ja pelaamaan perinteisiä puistopelejä kuten jalkapalloa, petanguea, frisbeetä, sulkapalloa.... Pieni sadekuuro päivän aikana ei tahtia haitannut, silloin peliteltoissa tunnelma tiivistyi entisestäänkin. Perinteiseen tapaan ravintolateltoissa tarjottiin virvokkeiksi olutta ja makkaraa ja kun Belgiassa ollaan, myös vohveleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti