sunnuntai 14. elokuuta 2016

Luxemburg, Luxemburg


Nyt taas muistan, kuinka kaunis kaupunki Luxemburg on. Ja kaiken kruunaa lämmin ilma ja auringon paiste. Kadut ja rakennukset näyttävät tutuilta, ihan kuin eilen viimeksi olisin kävellyt täällä. Kiertelen suosikkipaikkojani. Aamukahville menen Cafe de Paris'n terassille. Sama tarjoilija tuo latteni kuin pari vuotta sitten. Hassua, miten voi muistaa! Seuraavaksi vierailen kaupungin museossa, Musée D´Historie De La Ville De Luxembourgissa - tai oikeammin museokaupassa, jossa olin aikoinani töissä. Tuttu kollega, Nathalie, tiskin takana ja samoja tuttuja tuotteita myynnissä. Ja paljon myös uutta. Museokauppa on Reilun kaupan myymälä ja sitä pyöritetään vapaaehtoisten voimin. Siellä on myynnissä kehitysmaista naisten tekemiä tuotteita. Ihana kauppa, ihanalla asialla.

Seuraavaksi yritän mennä lounaalle suosikkiravintolaani Mesa Verdeen. Paikka on poikkeuksellisesti tänään päivällä kiinni, mutta törmään ovella omistajaan ja vaihdan hänen kanssaan muutaman sanan. Uskomatonta, kuinka monet tutut kasvot olen nähnyt parin tunnin aikana! Teddy's, suosikkivintagekauppani on lomalla, joten en valitettavasti pääse penkomaan myymälän aarteita. Casinolla, jossa on esillä nykytaidetta, maksan viisi euroa, jotta saan nähdä kasan hiekkaa salin lattialla. Tunnen itseni huijatuksi, mutta jotenkin oudon hyvällä tavalla.
Tänä viikonloppuna Luxemburgissa, joka on tavallisesti niin rauhallinen ja konservatiivinen, on katutaidefestivaali Streeta(rt)nimation. Tarjolla on musiikkia, teatteria, tanssia, sirkusta... Hiljaista ja äänekästä, runollista ja koomista, fyysistä ja vähäeleistä. Suomalainen Kate ja Pasi -duo loistaa humoristisella ja kantaaottavallakin akrobatiaesityksellään. Monen kansallisuuden joukossa olen ylpeä suomalaisuudestani. Hyvä me!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti