maanantai 1. elokuuta 2016

Bryssel, Belgia

Lähdin sunnuntaiaamuna - no, aamupäivällä - pyöräilemään lähialueen toreille. Monilla alueilla toripäivä on kaksi kertaa viikossa ja yleensä toinen päivä osuu viikonloppuun. Ixellesissä sunnuntaitori on Flagey´n aukiolla. Tarjolla on perinteisten hedelmien ja vihannesten lisäksi myös viinibaari ja viinikoju. Tyydyin kuitenkin tuorepuristettuun omena-inkiväärimehuun - ihanaa! Luomua ja lähiruokaa on paljon myynnissä ja kauppa käy hyvin. Monelle kojulle on jonoa ja ihmisillä on korit ja kassit täynnä ostoksia.

Seuraavaksi matka jatkui suurimmalle torille Saint-Gilles´iin. Siellä oli myös pieni kadunpätkä varatttu kirpputorille. Kirpputori oli sympaattinen; tavalliset ihmiset olivat levittäneet tavaroita kadulle vilttien päälle ja hinnat olivat todella edullisia. Tunnelma oli aito, täällä ei ollut ammattimyyjiä, niinkuin useilla kirppareilla tuntuu olevan.

Viimeisenä suurin ja tunnetuin eli Marolles´n antiikkitori. Tori on auki joka päivä ja siellä on valtavasti tavaraa myynnissä. Paljon antiikkia, huonekaluja, kirjoja, vaatteita....kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Pieni sadekuuro yllätti iltäpäivällä, juuri sopivasti kahviaikaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti