torstai 4. elokuuta 2016

Antwerpen, Belgia


Löysin Genevestä alennusmyynnistä ihanat housut. Me olivat puoleen hintaan, mutta liian isot. Brysseliin palattuani kävin täällä vastaavassa myymälässä ja siellä oli myös yhdet housut, mutta liian pienet. Ja hinta oli pudonnut puoleen vielä entisestäänkin. Avulias myyjä löysi sopivan koon - Antwerpenistä. No, sinne sitten. Junamatka sujui hyvin mennessä, mutta tulomatkalla juna oli 15 minuuttia myöhässä ja heti ensimmäisellä asemalla jouduimme odottelemaan ja vaihtamaan junaa. Tämä tuntuu olevan erittäin tyypillistä Belgian rautateillä. Kalusto on vanhaa ja junat ovat poikeuksetta myöhässä.  Mutta perille pääsin ja takaisin. Kaikki hyvin siis.

Antwerpen on belgialaisen muodin mekka. Täällä on enemmän shoppailumahdollisuuksia kuin Brysselissä, De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen´ssä eli Kuninkaallisessa taideakatemiassa voi opiskella vaatesuunnittelua ja lisäksi Antwerpenissä on kovasti kiitosta saanut Muotimuseo, ModeMuseum Provincie Antwerpen eli MoMu. Belgian tunnetuin designerporukka on De Antwerpse Zes eli Antwerpen kuusi. Se muodostuu kuudesta suunnittelijasta, jotka opiskelivat samaan aikaan taideakatemissa ja löivät itsensä läpi Lontoon muotimessuilla. Erityisesti tykästyin Walter Van Beirenbonckin persoonallisiin vaatteisiin. Myös muitten porukan suunnittelijoitten vaatteisiin törmäsi useissa Antwerpenin vaateliikkeissä ja kirppareilla.

Ruokakauppa HNGRYn konsepti on varsin erikoinen; ruuat ovat esillä reseptien mukaan. Eli esillä on kymmenen reseptiä ja niitä varten valmiiksi punnitut ja pakatut ruuat kahdelle hengelle. Ruuat on hinnoiteltu resepteittäin ja yhdelle kahden hengen paketille tulee hintaa 7-11 euroa. Tarjolla on niin kasvis- kala- kuin liharuokiakin ja reseptit vaihtuvat kahden viikon välein. Ruokapaketin voi tilata myös suoraan kotiin nettikaupan välityksellä. Myymälässä on myös muuta kokkaamiseen tarvittavaa myynnissä; keittokirjoja, astioita, veitsiä, teetä, suklaata... Ihana ruokakauppa! Harvoin on ruokaostosten tekeminen näin helppoa ja mukavaa.

Lulu Chic -vaateliike hurmasi sisustuksellaan.
  Vintageliike Rosierissa  oli vaatteet lajiteltu selkeästi suunnittelijan mukaan.
 
                                 Walter Van Beirenbonck´n mekko
                                 vintageliike Label´ssä.
 
    Ruokakauppa HNGRY´n esillepano.


Luomuviinejä kolmessa polvessa, myynnissä ravintola Juliette´ssa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti