keskiviikko 24. elokuuta 2016

Bryssel, Belgia

 

Olen muutaman kerran kävellyt kalaravintola - tai oikeammin kalabaari - Noordzeen ohi ja aina se on ollut tupaten täynnä. Sen siis täytyy olla hyvä. Sen ruokaa voisi kuvailla rennoksi ja rehelliseksi gourmèe street foodiksi. Tänään iltapäivällä siellä oli tilaa, joten päätin syödä siellä myöhäisen lounaan. Kävin valitsemassa annoksen ikkunasta tarjoilijan opastuksella. Kalat olivat kuin näyteikkunassa ja tarjoilija kertoi mitä ne ovat ja kuinka ne valmistetaan. Tarjolla oli simpukoita, katkarapuja, tonnikalaa, makrillia, hopeakalaa, merianturaa, ostereita.... grillattuna, friteerattuna tai hampurilaisina. Jokaiseen annokseen kuuluu salaattia, tartarkastike ja sitruuna. Ruuat valmistetaan ulkona, kadunkulmassa. Menin kadun toiselle puolelle, aukion reunalle, pystypöytään odottamaan annokseni valmistumista ja nimeni huutamista. Yleensä nimeni vääntyy muotoon Janna, englantilaisittain lausuttuna. Niin nytkin.

Koska ollaan Belgiassa, söin sinisimpikoita. Ja koska en erityisemmin pidä niistä, otin ne friteerattuina - ei siis ihan oikeaoppisesti. Lisäksi vielä grillattuja katkarapuja. Annokset ovat hinnaltaan kahdeksan euroa ja kooltaan puolikkaita. Eli siis kahdella annoksella nälkä lähtee. Kyytipojaksi join kuivaa valkoviiniä. Harmi, ettei minulla ollut kameraa mukana, kännykällä sain vain surkeita kuvia. Mutta siinäpä hyvä syy käydä uudelleen Nordzeessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti