perjantai 19. elokuuta 2016

Bryssel, Belgia


Viiden viikon kesätauko on ohi ja arki alkaa taas pyöriä Brysselin merimieskirkolla. Viime talven vapaaehtoiset ovat lähteneet takaisin Suomeen ja tilalle ovat saapuneet uudet tyypit. Nyt elokuussa joukkoamme saapuivat vahvistamaan parikymppiset Elina ja Olivia ja myöhemmin syksyllä saamme vielä kaksi tyttöä lisää. Saimme myös uuden keittiövastaavan, Ollin, jonka muuttokuorma saapui tänään Brysseliin. Tavaroiden saaminen vanhoihin kapeisiin taloihin voi olla varsinainen haaste. Ollin muuttoa varten tilattiin nosturi, jolla tavarat nousivat näppärästi ylös ullakkohuoneistoon ja ikkunan kautta sisälle. Bussikuskit eivät varmaankaan ilahtuneet kadun tukkimisesta.

Kirkolla arkirutiinit alkavat taas muistua mieleeni. Vielä ollaan kesäaukioloajoissa eikä lounasta ole tarjolla ennen syyskuuta. Asiakkaatkin alkavat pikkuhiljaa palailla lomiltaan ja tulevat täydentämään ruokavarastojaan tai sitten vain rupattelemaan ja nauttimaan pullakahvit. Hassua, alkukesästä olin vielä uusi työntekijä, mutta nyt olen jo vanha konkari ja asiakkaat ovat jo tuttuja ja nyt on minun roolini opastaa uusia tulijoita.

Rue Ravensteinilla on rakennustyömaa, jonka aidan paikalliset taiteilijat ovat maalanneet. Aitaan, joka on 150 metriä pitkä, on ikuistettu neljätkymmenet kasvot. Kaikkien kasvojen silmät ovat samalla korkeudella. Näin bussissa istuessasi voit seurata vaihtuvia kasvoja helposti. Monimuotoinen teos on nimeltään INTERFACE. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti