perjantai 1. heinäkuuta 2022

Anthoussa, Kreikka



Asun Pargan 'kaupungin" ja Anthousan kylän puolivälissä oliivipuiden siimeksessä ja kaskaitten äänekkään sirkutuksen ympäröimänä. Kaupunki lainausmerkeissä siksi, että suomalaiselle 2000 + asukkaan Parga on kylä mutta paikallisille kaupunki, puheessa jopa city. Ja Pargan vähätteleminen kyläksi loukkaa kotiseudustaan ylpeitä pargalaisia.

Anthoussa on pikkuruinen kylä Pargan ja Ali Pashan linnoituksen välillä, oliivirinteillä. Kylä herää eloon kesäisin ja kymmenisen ravintolaa avaa ovensa. Talvella yhtään ravintolaa ei ole täällä auki, ainoastaan Parga cityssä kaksi ravintolaa pitää ovensa avoinna ympäri vuoden. Ainoa supermarket on Anthousassa, Pargassa ei ole kuin minimarketteja ja nekin talven kiinni. 

Anthoussaan tuo turisteja linnoitus ja vesimyllyt. Minijunat kulkevat 8 kertaa päivässä tästä ohi ja pysähtyvät hetkeksi kylälle. Aamuisin täällä tapaa lähinnä aamulenkillä tai -kahvilla olevia turisteja. Päivälämpötila on 33° eikä aamu/ilta ole juurikaan viileämpi. Paikallisetkin tuskailevat helteen kanssa. Viisikymppisten lapuudessa tällaisia hellepäiviä oli kesässä muutama, nyt hellettä saattaa olla kaksi kuukautta putkeen. Ei hyvä.

Anthoussan kylästä ja hautausmaalta on upeat näkymät ylös linnoitukselle ja alas merelle. Ei hullumpi paikka viettää elämänsä ja/tai ikuisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti