keskiviikko 20. heinäkuuta 2022

Protaras, Kypros


Nyt ollaan massaturismin ytimessä. Tästähän täällä on kyse; auringosta, hiekkarannasta ja altaasta. Ja ehkä vähän juomisesta ja syömisestä. Juominen siksi ensiksi että se tuntuu tänne tulevilla olevan tärkeämpää kuin syöminen. Täältä löytyy McDonald´s, Starbucks, Pizza Hut, KFC ja Lidl. Täytyy myöntää että Lidlin täällä olo oli iloinen yllätys. Aiemmissa paikoissani, Skiathoksella ja Pargassa ei oikein ollut ruokakauppoja, ainoastaan ylihintaisia minimarketteja. Nyt Lidlistä saa `oikeaa` ruokaa, tuttua ja turvallista, edulliseen hintaan. Ja onneksi noitten kansainvälisten brändien joukosta löytyy vielä muutama paikallinen meze- ja kebab-ravintola. 

Kyproksella on aika väljää, venäläiset puuttuvat. Aiempina vuosina venäläisiä on ollut 40% turisteista, joten nyt erityisesti hotellit ovat hätää kärsimässä. Monet eivät ole avanneet oviansa tänä kesänä ollenkaan, ja monet ravintolat ja kaupat ovat lopettaneet toimintansa. Protaras muistuttaa hieman kulahtanutta -70-luvun ostoskeskusta itäisen Helsingin lähiössä. Britit ovat täällä äänekkäin kansanryhmä - ja juopunein. Tuntuu että bileet eivät lopu koskaan, aina joku vaan jaksaa. Ensi viikolla muutan Agia Napaan. Siellä päästään tositoimiin, täällä Protaraksessa bilettäminen on kuulemma harrastelijoiden touhua.

Meri on täälläkin kaunis ja rannat siistejä. Se varmaan riittää monelle. Lämpöä on noin 32 astetta ja kosteusprosentti on korkea. Tuntuu ettei keho saa tarpeeksi happea ja tämä ilmanala tekee olon väsyneeksi ja kropan raskaaksi. Ilma ei juurikaan viilene aamulla tai illalla, välillä  merituuli tuo hetken helpotuksen. Ihanaa olla sisällä! 



















'




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti