perjantai 29. heinäkuuta 2022

Nikosia/Lefkosa, Kypros

Matka jatkuu Larnakasta aamiaisen jälkeen saaren keskiosaan, Nikosiaan; kreikkalaisen kautta turkkilaiseen. Matkaa reilut 55 km ja reilu tunti Grasshopperilla eli heinäsirkalla. Autoni on vanha rellu, metallin hohtoinen ja limenvihreä, sopivasti lommoilla ja naarmuilla. Hyvin kulkee vaikkei kiihdykään. En voinut viedä auto Kyproksen turkkilaiselle puolelle vakuutusteknisistä syistä. Siispä auto parkkiin kreikkalaiselle puolelle ja kävellen Pohjois-Kyproksen turkkilaiseen tasavaltaan. Tosin Pohjois-Kyprosta ei ole tainnut ratifioida mikään muu maa kuin Turkki. Muitten maitten mielestä Turkki on miehittäjä, joka on laittomasti vallannut 1/3 Kyproksesta.

Mutta ennen sitä käyn Nikosiassa eli Lefkosassa, joksi kyproksenkreikkalaiset pääkaupunkiaan kutsuvat. Sain vinkin hyvästä silmälasiliikkeestä - joka myy samoja belgialaisia kehyksiä jotka minulla ennestään on - ja halusin käydä tsekkaamassa sen. Ja totta; sieltä löytyi mieleiset kehykset. Samalla laitatin aurinkolaseihini uudet linssit vahvuuksilla. Sain kahdet lasit kuudensadan euron hinnalla - kaksitehot siis. Olen tyytyväinen. Nyt täytyy tulla uudelleen Lefkosaan ensi viikolla hakemaan silmälasit.

Kun kaupat oli tehty, kiertelin hieman kaupungilla ennen kun kävelin rajanylityspaikalle Ledra street Checkpointille. Passia vilautin sekä kreikkalaisen Kyproksen puolella että turkkilaisen Kyproksen puolella ja kävelin jaetun pääkaupungin pohjoisosaan, muurien sisäpuolelle.

Lämmintä tänään 36 astetta.





































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti