keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Korfu, Kreikka

Enää Pargasta ei kulje lauttaa suoraan Korfulle. Jouduin menemään tunnin matkan bussilla Igumenitsaan ja sieltä 1,5 tunnin lauttamatkan Korfulle. Lautalla oli vielä sisällä maskipakko ja kun maskia ei ollut, sujui matka leppoisasti laivan ulkokannellakin. Kaikkiaan menomatkalle tuli hintaa kymmenisen euroa. Hotellia en ollut etukäteen varannut, ajattelin että löytyyhän niitä. Ensimmäinen hotelli, jossa kävin, Konstantinopolis, sijaitsi vanhassa satamassa ja siellä oli vapaana vain yksi kolmen hengen huone. Päätin jatkaa matkaa ja kysellä muistakin hotelleissa huoneita ja hintoja. Vanhassa kaupungissa oli tietenkin pieniä hotelleja ja majapaikkoja - kaikki täynnä. Kävi klassisesti; palasin lähtöruutuun ja otin huoneen Konstantinopolista, 98 euroa/yö. No, tilaa on nyt riittävästi, parvekkeelta merinäköala ja vanha kaupunki nurkan takana - olen tyytyväinen. 

Corfu town on iso kaupunki verrattuna Pargaan tai Skiathokseen. Pargassa on 2000+ asukasta ja täällä, pelkästään Korfun kaupungissa, on liki 40 000 asukasta. Täällä ihan eksyy kun aiemmissa kohteissa on tottunut kävelemään yhtä ja samaa katua eestaas. Kaupunki hurmaa minut rappioromantiikallaan; vanhat talot ovat rempallaan mutta niin viehättäviä!

Tänään mittari näyttää 37 astetta. Epäilin sen paikkaansapitävyyttä mutta kun kollega viestitteli Lefkaksella olevan 42 astetta, niin uskoin sen todeksi. Nyt alkaa siestallakin olemaan merkitystä. Kuka hullu jaksaa olla liikkeellä keskellä kuumaa päivää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti