tiistai 28. kesäkuuta 2022

Parga, Kreikka

Mainosvaroitus. Koska ruoka. Ja ilmainen. Sugar.

Tänne kollega toi minut syömään ensimmäisenä iltana Pargassa ja tänne olen palannut uudelleen ja uudelleen. Sugar on yhteistyökumppanimme omistama ravintola. Ehkä lempiannokseni on ollut kukkakaalipihvi mutta myös Summer salad eli kesäsalaatti kuuluu suosikkeihini. Siinä on avokadoa ja mansikoita, mutta parasta on kirpeän etikkainen salaattikastike. Ehkä voisin aloittaa uuden uran ruokakriitikkona tai -bloggarina. Jälkiruokia en ole juuri maistellut sillä vatsa on tullut täyteen alku- ja pääruuista. Mutta tänään aion maistella juustokakkua. Ja huomenna ehkä ostaa uuden hameen. Täytyy tunnustaa että nytkin hame on kiinni hakaneulalla kun neppari ei meinaa pysyä kiinni.  

Piti linkata tänne Sugarin nettisivut. Ne ovat näköjään päivittämättä ja viime vuodelta. Herkulliselta näyttää vanhakin lista, ehkä enemmän Kreikka-painotteinen. Tämän kesäistä listaa kuvailisin enemmän kansainväliseksi, mikään maa tai teema ei erityisesti nouse esille. Tosin täällä on myös päivän menu liitutaululle kirjoitettuna ja tänään siellä on juustokakkua. Tänään voisi olla jälkkäripäivä. Alkuruuaksi olen jo syönyt katkarapugazpachoa ja pääruuaksi meribassifilettä sipulipureen, punajuuren ja gremolakastikkeen kera. Suolaa eivät kyllä Kreikassa osaa käyttää, aivan liian tuimaa. Lisään ruokaani suolaa, tuntuu kuin petäisin kokin. Annos on varmasti tarkkaan harkittu ja täydellinen jo sellaisenaan.

Vihjaisen tutulle tarjoilijalle, Athenalle, että juustokakku kuulostaa herkulliselta. Hän kiiruhtaa keittiöön tarkastamaan onko sitä vielä jäljellä. Yksi pala löytyy ja hän laittaa sen jemmaan minua varten. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti