perjantai 11. maaliskuuta 2022

 Madeira, Portugali


Jännitin matkaan pääsyä jo monta päivää ennen h-hetkeä. Maailmassa tapahtuu tällä hetkellä hurjia asioita ja kun yksi kriisi loppuu, toinen alkaa. Kaikesta huolimatta elämä  jatkuu ja vaikka itse taas lähden reissuun, en unohda hädässä olevia. Autan oman kykyni mukaan ja samalla huolehdin myös omasta hyvinvoinnistani. 

Tietenkin korona edelleenkin mietityttää vaikka en passia tai testejä nyt tarvinnutkaan. Myös terveystietolomakkeen täyttäminen oli vapaaehtoista, mutta vastuullisena matkailijana sen täytyin. Maskeja vielä pidetään sisätiloissa niin lentokentällä kuin koneessakin. Varsinaiseksi aloittelijaksi tunsin itseni kun huomasin että koneessa tarjoiltiin ruokaa. Korona-aikaan ei tarjoiluja ole ollut, joten en ennen matkaa tajunnut laittaa ruokatilausta vetämään. Helsinki-Vantaalla oli valtavat ruuhkat. Normaalisti ruuhkaisena aikana turvatarkastukseen joutuu jonottamaan 15 minuuttia, nyt jonotin 50 minuuttia. Hiihtolomat olivat juuri alkaneet ja Ukrainan sota sotki myös tilannetta. Monet venäläiset, jotka vastustavat Putinin toimia, poistuivat Venäjältä Suomen kautta muualle Eurooppaan. Olipa kentällä pari Suomessa työskentelevää ukrainalaista, jotka lensivät Puolaan ja sitä kautta sotimaan - tai oikeammin - puolustamaan kotimaataan. Tuntuu täysin käsittämättömältä että nykypäivänä vielä soditaan, eikö me olla opittu mitään aiemmista sodista!

Kaikesta tästä huolimatta kone pääsi lähtemään ajallaan ja 5,5 tunnin lento kohti Madeiraa alkoi. Seuraava jännityksen aihe oli laskeutumien. Edellisellä viikolla Madeiralla oli tuullut ja myrskynnyt, useampi kone oli joutunut kääntymään pois ja laskeutumaan muualle. Aika usein koneet noissa tilanteissa laskeutuvat Las Palmasiin, Kanariansaarille. Viimeisen vuoden aikana Finnair on myös joutunut laskeutumaan Kanarialle pari kertaa. Onneksi nyt sää oli tyyntynyt ja laskeuduimme Funchaliin, Christiano Ronaldon kansainväliselle lentokentälle. Kun ensimmäistä kertaa kuulin lentokentän nimen, luulin sitä vitsiksi. Mutta totta se on, lentokenttä vaihtoi nimeä vuonna 2017 Madeiralta lähtöisin olevan jalkapalloilijan mukaan.

Ensivaikutelma Madeiralta oli rauhallisuus. Paljon vihreää luontoa ja vähän ihmisiä. Katsotaan kuinka ensivaikutelma muuttuu seuraavien kuuden viikon aikana.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti