perjantai 22. lokakuuta 2021

 Costa del Sol., Espanja

Fuengirolan maamerkki on tuo härkä, joka teiden varsilla toivottaa matkailijat tervetulleiksi. Alkujaan härät ovat olleet paikallisen konjakin valmistajan mainoksia, mutta ajan kanssa ne ovat vakiutuneet Costa del Solin tunnuksiksi. Niitä on jossain vaiheessa yritetty poistaa alkoholimainonnan kieltoon liittyen, mutta huonolla tuloksella. Nykyään härkiä on teiden varsilla 90 kappaletta, ne ovat 14 metriä korkeita ja painavat 9000 kiloa.    

Toimisto sijaitsee Benalmadenassa, jossa jaan huoneen Aurinkojopon kanssa. Työmatkaa tulee kymmenen kilometriä suuntaansa ja se taittuu pienellä Fiat Pandalla. Ajan rantatietä pitkin ja yritän aina muistuttaa itseäni siitä, kuinka upea työmatka minulla on. Eikä työpaikkakaan ole hullumpi. Yleensä tulostin ja sosiaalisten kontaktien tarve vie minut toimistolle, muutoin työskentelen kotona. Autovuokraamo oli valinnut autoni rekisterinumeroksi saman numerosarjan kuin lentosarjamme on eli 1671 (Finnairin lento ay1671 Helsingistä Malagaan). Kylläpä ilahduin kun huomasin heidän jipponsa, hauskaa että jollekin oli tullut moinen mieleen.
                                                                             
Fuengirolassa on ihana leikkipuisto, jossa on kymmenisen pronssipatsasta. Tunnistin joukosta kolme pientä porsasta, Saapasjalkakissan ja Pillipiiparin. Sekä kuvassa olevan Punajilkan ja Susihukan.  Puisto sijaitsee moskeijan takana Fuengirolan keskustassa.

Kotinurkilta löytyi hyvä tapasbaari, jossa tuli käytyä usein iltapalalla, kun ei jaksanut kauppaan mennä. Paras paikka on kuitenkin Bar 55, jossa tapas+juoma maksoivat 1,80 e ja seuraavat tapakset maksoivat euron kappale. Ja valikoimaa riitti. Aika usein salaatit olivat majoneesin peittämiä eikä tuoreita vihanneksia juuri ollut. Merenelävät, lihapullat, omeletti ja leipäviipaleet täytteineen olivat peruskamaa tapastiskissä.   

              
Hotellirakennukset ovat korkeita ja massiivisia. Valon ja varjon rytmit olivat kauniita ja mielenkiintoisia muuten aika rumissa rakennuksissa. Valon sävyt täällä ovat lämpimiä ja pehmeitä, rumakin näyttää kauniilta. Mutta eiväthän ne luonnonvaloa voita; aamuaurinko värjää taivaanrannan kirkkaan siniseksi ja ilta-aurinko sävyttää vuoret joka ilta erivärisiksi.

Kadut ovat siistejä Fuengirolassa, ne huuhdellaan joka aamu vedellä ja roskat siivotaan pois. Roskikset ovat kauniita kadun varrella, tuossa yllä pöntöissä on kuvia kaupungista. Usein ne ovat kuitenkin yksivärisiä; harmaa sekajätteelle, keltainen muoville ja kartongille ja vihreä lasille. Puitten edessä on muistolaattoja edesmenneille, liekkö puut istutettu heidän kunniakseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti