perjantai 18. maaliskuuta 2022

 Funchal, Madeira
















Ronaldo - saaren oma poika

Christiano Ronaldo dos Santos Aveiro, jalkapalloilija, on Madeiran tunnetuin asukas. Tai täältä lähtöisin oleva henkilö. Ronaldo kuulemma viettää täällä lomansa ja on rakentanut hulppea talon Funchalin sataman läheisyyteen. Aina ohi kulkiessani vilkaisen, olisivatko verhot nyt auki, mutta ei ole vielä näkynyt elon merkkejä talosta. Samaisella satama-alueella sijaitsevat myös CR7 museo, CR7 ravintola ja CR7 hotelli. Ravintolan vessassa kävin, siistiä oli. Tänään vierailin museossa, mennessä en oikein osannut odottaa mitään.

Museo oli hieno ja täynnä pelipaitoja, palkintopokaaleja, jalkapalloja - kultaisiakin sellaisia kuten myös nappulakenkiä ja mitaleja. Ja vaikka mitä muuta. Hienosti rakennettu näyttely. Varmasti se avautuu erilailla tosifanille, mulle vuosiluvut ja seurat eivät paljoa kertoneet. Yläkerrassa oli pieni myymälä, jossa oli lähinnä t-paitoja ja reppuja myynnissä.

Funchalin keskustassa on jalkapallojoukkue Nacionalin kauppa.  Sen ikkunaa koristaa suurikokoinen kuva 12-vuotiaasta Ronaldosta. Ronaldon ura lähti käyntiin Nacionalista. Hänet bongattiin 12-vuotiaana ja lähetettiin Lissaboniin jalkapallokouluun. Sen jälkeen Ronaldo on pelannut Portugalissa, Englannissa, Italiassa, Espanjassa ja tietenkin Portugalin maajoukkueessa. Nacionalia Ronaldo ei ole unohtanut. Hän rakensi joukkueelle uuden stadionin Funchalin rinteelle, tuuliselle ja sateiselle paikalle. Kuulemma siellä usein joudutaan otteluita perumaan. 

Täällä olen törmännyt Ronaldon silmälasikehysmallistoon ja partaveteen. Varmaan Ronaldon on monessa muussakin mukana ja tulee vielä olemaan. Ikää hänellä on vasta 37-vuotta.

Täältä pääsee kurkistamaan hotelli CV7:ään. Pestana CR7 Lifestyle Hotels





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti