keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Christiano Ronaldon kansainvälinen lentokenttä, Madeira



Säästä voi aina puhua

Maanantaina Madeiralla myrskysi. Tuulen voimakkuus oli 27 m/s ja se oli riepovaa ja suunta muuttui päivän mittaan. Aallot olivat ennennäkemättömän korkeita ja vuorilla satoi lunta. Bussikuskimme sanoivat, etteivät ole koskaan 50+ -vuotiaan elämänsä aikana nähneet lunta näillä rinteillä. Yleensä lunta sataa kerran pari vuodessa, talvella ja korkeammalla. Koskaan ei kuulemma ole maaliskuussa eli alkukeväästä, satanut lunta.

Me lähdimme aamulla viemään asiakkaita lentokentälle, kohti kotimatkaa. Sääolosuhteista huolimatta olimme toiveikkaita, sillä Finnairin kone oli lähtenyt Helsingistä ja suuntasi kohti Madeiraa. Ja Finnairhan on yksi niistä yhtiöistä, jonka kone laskeutuu tänne kun muut lentoyhtiöt käännytetään pois. Finnairin lentäjät ovat tunnetusti maailman parhaita. Finnairin kone lähestyi Madeiran lentokenttää ja yritti laskeutumista 5-6 kertaa, kiertäen kentän yllä pientä ympyrää. Kun näin Flight radarista että kone valmistautuu laskuun, lähdin kahville. Terassilla istuessani näin kun kone kaartoi viimeisen kerran kentän yllä ja lähti sitten kohti etelää. Voi hemmetti, kahvit jäi kesken ja piti lähteä terminaaliin järjestelemään asiakkaitten palautusta hotelleille. 

Asiakkaat olivat ehtineen tehdä lähtöselvityksen ja mennä turvatarkastuksen läpi kansainväliselle puolelle. Lentokenttävirkailija ohjasi heidät hakemaan matkalaukkunsa ja sitten takaisin bussiin. Viisi bussia lähti viemään  asiakkaita Lidoon hotelleihin, minä oppaana yhden mukana. Asiakkailla oli pitkä ja raskas päivä - ja varmaan turhauttavakin - silti kukaan ei valittanut. Kaikki olivat hyväntuulisia ja mukavia. Myös toiminta lentokentällä oli mahtavaa, kaikki matkatoimistot ja lentokenttähenkilöstö tekivät upeasti yhteistyötä ja homma toimi kun rasvattu. 

Usein koneet ohjataan Madeiralta Las Palmasiin, mutta nyt se kenttä oli jo täynnä, joten nyt koneita ohjattiin myös Porto Santolle ja Lissaboniin. Finnair laskeutui Teneriffalle ja asiakkaat viettivät siellä yhden yön. Seuraavana päivänä he tulivat sitten Madeiralle, kun sää oli hieman parantunut. Nämäkin Madeiralle tulevat asiakkaat olivat tyytyväisiä ja ymmärtäväisiä, pisteet siitä heille.

Samana iltana eli tiistaina meille tuli Finnairin lento suoraan Helsingistä, kolme tuntia myöhässä. Sen lennon asiakkaat olivat kiukkuisia ja suorastaan epäystävällisiä. Ja syynä koneen myöhästyminen kolme tuntia! Ihmisten käyttäytyminen on todella hämmentävää. Mitä enemmän minua haukuttiin, sitä enemmän  hymyilin 😀

Kuva: Madeira Island Magazine





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti